Connor McDavid pettyi pahasti olympialaisten kohtalosta – supertähdeltä mielenkiintoinen ehdotus

Connor McDavid NHL:n asiantuntijat TOP20-listaus

Connor McDavid kuului niiden pelaajien joukkoon, jotka odottivat pääsevänsä edustamaan maataan Pekingin olympialaisissa vuonna 2022. NHL-pelaajia ei kuitenkaan Kiinan olympialaisissa nähdä.

Edmonton Oilersin supertähti ja maailman kirkkaimpien tähtipelaajien joukkoon lukeutuva Connor McDavid ei peitellyt pettymystään, kun NHL-pelaajat joutuivat jäämään pois Pekingin olympialaisista 2022.

Oilersin kapteeni odotti, että hän olisi päässyt urallaan ensimmäistä kertaa edustamaan maataan olympialaisissa. Edellisen kerran kun olympialaisissa (Sotshi 2014) nähtiin NHL-pelaajia, ei 18 vuotta täyttänyt McDavid ollut vielä mukana.

Mainos:

Nyt McDavid on avannut sanaisen arkkunsa Sportsnetin haastattelussa. Maailman parhaaksikin tituleerattu jääkiekkoilija toivoo hartaasti, että lähivuosina nähdään turnaus, jossa mukana ovat kaikki maailman parhaat kiekkoilijat.

– Koko olympialaisten peruuntuminen NHL-pelaajien osalta on erittäin valitettavaa. Mielestäni meidän täytyy keksiä keino, jolla saamme järjestettyä turnauksen parhaiden pelaajien kesken, McDavid sanoo.

– Emme voi millään mennä kuutta, seitsemää tai kahdeksaa vuotta ilman turnausta, jossa mukana ovat kaikki parhaat. Mikäli olympiaturnaus (NHL-pelaajien osalta) ei toteudu, on keksittävä joku korvaava keino.

– Kesäolympialaisia siirrettiin vuodella eteenpäin, ehkä sama toteutuu myös talviolympialaisten osalta, kanadalaishyökkääjä pohtii toiveikkaana.

World Cup on luonnollisesti yksi mahdollinen korvaaja olympiaturnaukselle. McDavid muistuttaa kuitenkin olympialaisten erityisestä merkityksestä pelaajille.

– Olympiaturnaus on aidosti sellainen näyttämö, jossa pääset esiintymään globaaleille markkinoille. Se on sellainen näyttämö, johon kaikki haluavat, McDavid kertoo.

Vaikka World Cup onkin kiekkopiireissä merkittävänä pidetty turnaus, on totta, että olympialaisten tarjoama näyttämö on täysin spesiaali ja huomattavasti laaja-alaisempi, kuin pelkästään World Cupin tarjoama näkyvyys.