Suomi kohtaa kolmannessa ottelussaan Tshekin – jatkuuko Nuorten Leijonien voittoputki?

Suomen kentälliset Nuorten Leijonien Nuoret Leijonat IIHF Suomi - Tshekki U20 MM-kisojen otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Leijonien puolivälierävastustaja Suomen kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien kokoonpano USA - Suomi - Slovakia Nuoret Leijonat U20 Nuorten U20 MM-kisat

Nuoret Leijonat pelaa keskiviikkoiltana U20 MM-kisoissa kolmannen ottelunsa. Suomi – Tshekki on neljännen kisapäivän ensimmäinen ottelu.

Nuoret Leijonat on aloittanut U20 MM-kisat mallikkaasti. Kisojen avauspäivänä kaatui Saksa lukemin 3-1 ja toisessa ottelussa maanantaina Itävaltaa vastaan oli jalkeilla jo vapautunut Suomi, joka latoi taululle komeat lukemat 7-1. Keskiviikkona on luvassa Suomen osalta alkulohkon kolmas ottelu.

Suomi ja Tshekki ottavat yhteen Suomen aikaa kello 21:00, eli ottelu on neljännen kisapäivän ensimmäinen. Myös Tshekki on pelannut turnauksessa kaksi peliä, joista se on napannut hieman yllättäen vain yhden pisteen. Kanada kaatoi Tshekin avausottelussa puhtaasti 6-3 ja Saksa onnistui kaatamaan Tshekin yllättäen jatkoajalla lukemin 2-1.

Mainos:

Keskiviikkoillan kamppailu on kummallekin joukkueelle tärkeä. Suomelle voitto olisi tärkeä lohkovoitosta kamppaillessa, Tshekille pisteet olisivat erittäin arvokkaita, jos se mielii sijoittua lohkossa korkeammalle kuin neljänneksi.

Nuoret Leijonat lähtee otteluun kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina. Niin suuri ennakkosuosikki se ei ole, kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta laadukkaammalla materiaalilla operoiva Suomi on ottelussa voittajasuosikki, varsinkin kun huomioidaan se, ettei Tshekki ole esittänyt juurikaan positiivisia merkkejä edes harjoitusotteluissa ennen turnausta. Kanadaa vastaan se aloitti ottelun lupaavasti, mutta lopulta materiaaliero realisoitui tulostaululle.

Nuorten Leijonien osalta ottelussa kannattaa seurata Ville Koivusen, Samuel Heleniuksen sekä Brad Lambertin muodostaman tehokkaan kolmosketjun lisäksi muita Suomen kärkihyökkääjiä. Toistaiseksi tehot ovat levänneet paljon tämän kolmikon ympärillä, kun taas esimerkiksi Joakim Kemell ja Roby Järventie ovat viettäneet hiljaiseloa. Tshekin osalta huippulupaus David Jiříček ei pelannut Saksaa vastaan Kanada -ottelussa saamansa tällin jälkeen ja hänen jättämä lovi kokoonpanoon on huomattava. Tshekin nimistä kapteeni Jan Myšák kannattaa ottaa seurantaan.

Suomi – Tshekki alkaa Suomen aikaa kello 21:00 ja pelin voi katsoa ilmaiseksi TV5 -kanavalta. Kaikki turnauksen ottelut ovat katsottavissa maksullisen Discovery+ -palvelun kautta.