Nuorten Leijonien kentälliset Tshekkiä vastaan – jatkaako Suomi voittojen tiellä?

Leijonien joukkue Karjala-turnaus Nuoret Leijonat Suomi - Yhdysvallat Leijonat Suomen kentälliset Pikkuleijonat Suomi - Latvia Suomen kentälliset Leijonien kokoonpano Leijonat Ville Pokka ja Oliwer Kaski

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue, Nuoret Leijonat, kohtaa kisojen kolmannessa ottelussaan Tshekin. Suomen kentälliset neljännen kisapäivän ensimmäiseen otteluun on julkaistu.

U20 MM-kisat alkavoivat Kanadassa sunnuntai-iltana Nuorten Leijonien osalta voitokkaasti, kun Suomi kaatoi Saksan lukemin 3-1. Myös maanantai-iltana Suomi sai juhlia voittoa, kun Itävalta jäi jalkoihin lukemin 7-1. Nyt vastaan asettuu ensimmäinen haaste, kun vastustajaksi asettuu Tshekki. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa.

Suomen kentälliset illan otteluun on julkaistu. Suomen maalivahtitilannetta voidaan pitää erinomaisena, sillä toistaiseksi sekä Leevi Meriläinen että Juha Jatkola ovat esittäneet hyviä otteita, eikä monen papereissa ykkösmaalivahdiksi kaavailtua Joel Blomqvistia ole päästy edes testaamaan. Kenttäpelaajista tasokkaasti esiintynyt Ville Koivusesta, Samuel Heleniuksesta ja Brad Lambertista muodostunut ketju on suomalaisista seurattavien pelaajien listalla. Muun muassa Roby Järventie ja Joakim Kemell lukeutuvat taas niihin pelaajiin, joilta odotellaan enemmän tehoja.

Mainos:

Suomen kentälliset otteluun Tshekkiä vastaan: 

Maalivahti:
1 Leevi Meriläinen

Varamaalivahti:
30 Joel Blomqvist

1:
22 Roni Hirvonen – 32 Joel Määttä – 29 Kasper Simontaival
15 Petteri Nurmi – 7 Topi Niemelä

2:
24 Ville Koivunen – 20 Samuel Helenius – 33 Brad Lambert
21 Aleksi Heimosalmi – 10 Kasper Puutio

3:
13 Roby Järventie – 27 Oliver Kapanen – 37 Joakim Kemell
6 Eemil Viro – 3 Ruben Rafkin

4:
19 Juuso Mäenpää – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen
4 Ville Ottavainen

13. hyökkääjä:
35 Olli Nikupeteri

Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta. Kaikki turnauksen ottelut näkyvät maksullisen Discovery+ -palvelun kautta. Nuorten Leijonien seuraava ja viimeinen alkulohkovaiheen ottelu turnauksessa pelataan perjantain ja lauantain välisenä yönä vuoden vaihtuessa, kun vastaan asettuu Kanada.