Jättipaukku ratkaisi Leijonien kohtalon – Itävalta tunaroi käsittämättömästi saumansa ja pelasi Suomen jatkoon

Iso-Britannia vs Itävalta

Itävalta romahti uskomattomalla tavalla ja hävisi jo putoamaan tuomitulle Iso-Britannialle. Jättiyllätys takasi Suomelle jatkopaikan.

Itävallalle tarjottiin todellista mahdollisuutta tarttua maan ensimmäiseen MM-kisojen puolivälieräpaikkaan sitten vuoden 1994, kun Itävallan piti voittaa jo putoamaan tuomittu Iso-Britannia varsinaisella peliajalla.

Vaikka punainen matto oli rullattu eteen, niin sillä käveleminen osoittautui vaikeaksi, koska britit olivat selvästi päättäneet tehdä kaikkensa päättääkseen turnauksensa avausvoittoon. Ensimmäinen maali kirjattiin Itävallalle toisessa erässä, mutta toiselle erätauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Kolmannessa erässä Itävallan paketti sortui paineiden alla pahasti ja vapautunut brittiryhmä iski. Britit karkasivat Brett Perlinin ja Evan Moseyn maaleilla kahden maalin johtoon, eivätkä enää siitä luopuneet.

Itävallan unelma puolivälieristä kaatui viimeistään neljä ja puoli minuuttia ennen loppua, kun joukkue yritti kiivetä peliin mukaan ottamalla maalivahdin pois. Kiekko päätyi kuitenkin välittömästi tyhjään reppuun ja lukemat olivat brittien hyväksi jo 4-1. Itävalta iski loppuhetkillä vielä kavennuksen, mutta aika loppui pahasti kesken ja Iso-Britannia jysäytti hurjan yllätyksen lukemin 4-2.

Tulos tarkoittaa siis sitä, että Leijonat pelaa puolivälierissä ja tulee olemaan lohkon neljäs. Näin ollen vastaan puolivälierässä tulee jo B-lohkon voiton varmistanut Ruotsi. Puolivälierät pelataan torstaina, mutta pelien aikataulu varmistuu vastaa myöhään tänä iltana.

Itävalta konttaa ja Iso-Britannian Evan Mosey iskee maalin, joka sinetöi Leijonien jatkopaikan: