Leijonat kaatoi Itävallan tahmean esityksen jälkeen – katso ottelun kaikki maalit

Unkari Itävalta - Suomi Leijonien parhaat pelaajat Suomen kentälliset Suomi - Slovakia Sveitsi Mikael Ruohomaa Jere Innala avausmaali

Suomi ja Itävalta kohtasivat toisensa lauantaina iltapäiväottelussa. Leijonien osalta ottelu oli toiseksi viimeinen alkulohkossa. Suomi kohtaa vielä tiistaina Tanskan.

Suomi kaatoi perjantaina Unkarin vakuuttavan kolmannen erän ansiosta. Maalirikkaan kolmannen erän jälkeen Leijonilta oli lupa odottaa vakuuttavaa suorittamista myös lauantaina Itävaltaa vastaan, mutta kokonaisuudessaan ottelu oli kuitenkin varsin tahmea.

Suomi aloitti maalinteon heti avauserässä, kun Itävalta joutui antautumaan vain noin minuutin pelin jälkeen. Suomen avausmaalista vastasi Kasperi Kapanen, joka iski kiekon Itävallan verkkoon läpiajosta.

Leijonien johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Ensimmäistä erää ei oltu pelattu vielä edes viittä täyttä minuuttia, kun Itävalta kampesi itsensä tasoihin. Dominic Zweger rokotti Leijonia surutta Harri Pesosen virheestä ja näin tilanne oli tasan.

Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi maali ja tästä vastasi Suomen joukkueAntti Suomela vei Suomen johtoon komealla ohjauksella ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Vielä tässä vaiheessa näytti siltä, että ottelussa nähtäisiin varsinaiset maalijuhlat.

Maalijuhlat jäivät kuitenkin odottamaan sopivampaa hetkeä. Toinen erä oli nimittäin maaliton, eikä tapahtumia muutenkaan juuri nähty. Toisessa erässä ei tuomittu edes rangaistuksia, joten tilastomerkinnät toisessa erässä loistivat poissaolollaan.

Jos toinen erä oli kokonaisuudessaan vaisu eikä tapahtumilla juhlittu, niin mitään urheilun riemuvoittoa ei tarjoillut myöskään ottelun kolmas erä. Ensimmäiset 18 minuuttia pelattiin kolmannessakin erässä ilman tapahtumia, mutta lopulta Ahti Oksanen laittoi ranteet lukkoon ja iski kiekon verkkoon. Oksasen upea osuma varmisti Leijonille voiton ja kolme pistettä kokonaisuudessaan tahmeasta ottelusta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Itävalta haastoi Oksasen osuman paitsiona, mutta valmentajan haasto ei läpi mennyt. Näin ollen Leijonat pääsi jauhamaan vielä ottelussa ylivoimalla.

Leijonilla on jäljellä vielä yksi ottelu alkulohkossa. Tiistaina Suomi kohtaa Tanskan kello 20:20 alkavassa alkulohkon päättävässä ottelussa.