Suomi kaatoi Unkarin perjantaina iltapäiväottelussa – Mikko Rantanen tehoili syöttöpisteiden merkeissä

Unkari Itävalta - Suomi Leijonien parhaat pelaajat Suomen kentälliset Suomi - Slovakia Sveitsi Mikael Ruohomaa Jere Innala avausmaali

Suomi ja Unkari kohtasivat toisensa perjantaina iltapäiväottelussa. Leijonat iski kahteen ensimmäiseen erään vain kaksi maalia Unkarin verkkoon, mutta kolmannessa erässä maalihanat aukesivat.

Tampereella viikonloppu avattiin Leijonien ottelulla Unkaria vastaan. Suomi nappasi odotetusti kolme pistettä, vaikka kaksi erää olivatkin varsin nihkeitä.

Etenkin kaksi ensimmäistä erää olivat Leijonilta vaisuja. Suomi johti kahden pelatun erän jälkeen ottelua vain lukemin 2-1, kun Mikko Lehtonen ja Kaapo Kakko onnistuivat kertaalleen maalinteossa ja myös Unkari sai maalihanat auki toisessa erässä. Unkarin osumasta vastasi suomalaisille hyvinkin tuttu pelaaja, pitkään Liigassa ja Suomen kaukaloissa viihtynyt Balazs Sebok.

Kolmannessa erässä Suomi alkoi kuitenkin saada maalihanoja auki ja peliä jälleen uomiinsa. Ensin osui Atte Ohtamaa, jonka jälkeen oli ylivoiman vuoro loistaa. Teemu Hartikainen pääsi iskemään kiekon ylivoimalla verkkoon komean syöttökuvion päätteeksi. Hieman tästä Kasperi Kapanen iski kiekon verkkoon hieman onnekkaastikin.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Myös avausotteluaan tässä turnauksessa pelaava Waltteri Merelä pääsi kolmannessa erässä maalin makuun. Merelä iski kiekon Unkarin verkkoon Niklas Frimanin ja Marko Anttilan syötöistä.

Unkari – Suomi päättyi lopulta Leijonien voittoon lukemin 7-1, kun Joel Armia viimeisteli vielä yhden osuman Unkarin verkkoon. Leijonien tehomiehenä hääri kolme syöttöpistettä saalistanut Mikko Rantanen.

Leijonien seuraava ottelu on luvassa heti huomenna lauantaina, kun iltapäivän ottelussa kello 16:20 vastaan luistelee Itävalta. Itävalta – Suomi on katsottavissa ilmaiseksi televisiosta MTV3 -kanavalta. Kaikki MM-turnauksen ottelut voit katsoa C More -palvelusta.