Jatkaako Itävalta yllätyksiään Tshekkiä vastaan? – tässä perjantain MM-kisaohjelma

Itävalta

Itävalta on syytä ottaa tarkemman katsannon alle perjantain ottelussa Tshekkiä vastaan. Ottelulla voi olla isoja vaikutuksia myös Leijoniin.

Jos ennen turnauksen alkua olisi pitänyt poimi tämän perjantain kiinnostavin ottelu, niin ensimmäinen valinta ei varmasti olisi ollut Tshekin ja Itävallan välinen A-lohkon iltaottelu. Itävalta on kuitenkin osoittanut, ettei sitä sovi millään lailla sivuuttaa.

Heikosti ottelunsa aloittaneen, mutta erittäin vahvasti lopettaneen Itävallan kolmessa viime pelissä Sveitsi nipisti 6-5-voiton aivan loppuhetkillä. Kanadaa vastaan Itävallan joukkue teki MM-historian uskomattomimman nousun vietyään pelin jatkoajalle oltuaan 6-1-tappioasemassa. Kanada toki voitti ottelun, mutta nousu oli myrskyvaroitus, jota Leijonat eivät lopulta noudattaneet. Ottelu päättyi Itävallan voittoon, kun voittomaali vilahti Suomen verkkoon vain sekunnin murto-osia ennen summerin sointia.

Mainos:

Tämän illan ottelu on Itävallalle äärimmäisen tärkeä, mikäli joukkue mielii pelata MM-kisojen pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa vuoden 1994 jälkeen. Vaikka Itävallan viime pelit ovat olleet kokonaisuutena odottamattomankin vahvoja, nakertaa tilastoissa avausottelussa Tanskalle kärsitty tappio. Itävallan olisi siis voitettava kaikki loput ottelunsa, eli pelit Tshekkiä, Iso-Britanniaa ja Norjaa vastaan, jotta joukkueella olisi hyvä sauma olla neljän parhaan joukossa. Tshekin on siis syytä olla varuillaan, mutta Tshekillekin pisteet merkitsevät, sillä voitto veisi isännät jo varsin lähelle pudotuspelipaikkaa.

Ottelu on tärkeä myös Leijonien kannalta, sillä Tshekin voitto antaisi hieman lisää happea pudotuspelipaikkataisteluun, jolloin Leijonille riittäisi varmaan jatkopaikkaan esimerkiksi täyden pistepotin ottaminen Tanskalta ja pisteen napsiminen Kanadalta tai Sveitsiltä.

Toinen päivän isoista peleistä pelataan niin ikään Prahan A-lohkossa, kun sarjapaikkataistelun kannalta erittäin tärkeässä pelissä kohtaavat Iso-Britannia ja Tanska. Ilman Itävallan totaalista romahdusta lopuissa peleissä alkaa olla hyvin selvää, että Iso-Britannia, Tanska ja Norja ovat joukkueet, jotka ratkovat putoajan. Näin ollen Prahan alkuillassa pitäisi olla luvassa erittäin tiukka vääntö kahden melko lailla tasavahvan joukkueen välillä.

B-lohkon iltapäiväpelissä tuskin isompia yllätyksiä koetaan, jos Saksa pystyy pitämään Latvia-ottelussa löytynyttä tasoaan. Kazakstan on kiusannut isompiaan välillä hyvinkin onnistuneesti, mutta oletettavissa on, että kiusaamiseksi se nimenomaan tässä ottelussa jää. Puolan ja USA:n välisestä iltaottelusta ei voi hyvällä tahdollakaan povata kiintoisaa näytelmää, elleivät kiekkojumalat erikseen päätä laittaa käsikirjoitusta täysin uusiksi.

Tässä perjantain MM-kisaohjelma:

17:20 Iso-Britannia-Tanska

17:20 Saksa-Kazakstan

21:20 Tshekki-Itävalta

21:20 Puola-USA

Lue myös: Ruotsissa pilkataan Leijonien shokkitappiota – näin kirjoittivat ruotsalaislehdet