Tshekki isännöi jääkiekon MM-kisoja – Praha ja Ostrava kisakaupunkeina

Topi Rönni Rasmus Kulmala Lukko 2-divisioonassa Jääkiekon MM-kisat Nuorilla Leijonilla Saksa Topi Rönni Sanni Hakala Praha TUTOn Tappara SM-liigapelaaja CSKA Moskovalta Jääkiekon Alex Galchenyuk nettipelit Liigalta Entinen SM-liigapelaaja Ehdoton vankeusrangaistus entinen liigapelaaja murtautui taloon Fani voittaa auton Ilmaveivimaali Eemeli Räsänen Väkivaltaa Tappara Liigassa Aron Kiviharju Janne Laakkonen Austin Watson Jääkiekon Suomi Aleksei Zhamnov Dominik Hasek Salavat Johan Motin Kärpät - Ilves Aatu Räty Juhamatti Aaltonen suomalaiset Hartwallin Jutila Markus Granlund Raimo Summanen Liigapörssi pilalle jääkiekko Liiga kolmosdivisioona New York Islanders KooKoo Ässät HIFK Dale Hawerchuk KalPa TPS NHL Markus Granlund Nigel Dawes NHL-seura Jokerit Tallinnassa IIHF Tappara Liiga mestis HPK dopingpanna CHL Lukas Radil SKA Pietari TPS Lukko Andreas Lilja nhl jääkiekko liiga khl Harri Tikkanen Aleksi Peltonen TUTO

Vuoden 2024 jääkiekon MM-kisat käydään Tshekin pääkaupungissa Prahassa sekä Ostravassa. Tällainen kisaisäntä on kyseessä.

Monet kiekkoturistit odottavat varmasti vesi kielellä tulevaa turnausta, sillä jääkiekon MM-kisat 2024 käydään maassa, jossa hintataso on alhaalla. Tämä mahdollistaa sen, että turistit pystyvät hyvällä syyllä nauttimaan ruoasta sekä virvokkeista pelien ohella.

Jääkiekon MM 2024 isäntä – Tshekki: Praha & Ostrava

MM-kisakaupunki Praha isännöi toista lohkoa, mutta se toimii näyttämönä myös turnauksen kaikille tärkeimmille otteluille. Ostravassa puolestaan pelataan toisen lohkon ottelut sekä kaksi puolivälieristä. Ei ole ihme, että Praha on se tärkeämpi kisakaupunki, sillä halli on huomattavasti suurempi kuin Ostrava. Myös Prahaan matkustaminen on vaivatonta, sillä suorat lennot onnistuvat varmasti jokaisesta Euroopan maasta.

Mainos:

Leijonat pelaa juurikin Prahan lohkossa, jossa myös kisaisäntä Tshekki pelaa. Tämän lisäksi lohkosta löytyy muun muassa Kanada, joten jo alkulohkovaiheessa päästään nauttimaan aivan hurjista taistoista. Prahan O2 Arena tulee olemaan taatusti loppuunmyyty näissä lohkon ykkösmaiden kohtaamisissa.

Fanaattinen kotiyleisö

Jos Tampereella järjestetyissä MM-kisaotteluissa tunnelma jäi vaisuksi, kun paikalla oli niin paljon yritysvieraita, niin Tshekissä tätä ongelmaa ei tulla näkemään. Meininki katsomossa tulee olemaan varmasti Tshekin peleissä aivan uskomatonta, mutta myös pelien kovetessa yleisestikin fiilis on varmasti aivan katossa. Tshekkiläinen urheiluyleisö on tunnettua, sillä niin jalkapallon kuin jääkiekonkin puolella osataan todellakin kannustamisen jalo taito.

Kotiyleisö voikin olla yksi todellinen etu Tshekin maajoukkueella, joka jahtaa maailmanmestaruutta 14 vuoden tauon jälkeen. Muutenkin menestys on ollut todella tiukassa. Tuon MM-kullan jälkeen maa on ainoastaan kolmesti voittanut mitalin ja väri on ollut jokaisella kerralla pronssinen.

Viime vuoden turnauksessa Tshekki romahti nolosti, mikä maksoi lopulta Kari Jaloselle työpaikan. Se kertoo siitä, miten hirmuinen paine kotikisoissa on onnistua, kun Jalonen sai potkut, vaikka onnistui vuotta aiemmin johdattamaan maan vuosikausien tauon jälkeen MM-pronssille.