Janis Kalnins ei siirrykään KHL:ään? Latvian kiekkoliitto laittoi siirron jäihin

Janis Kalnins

Tapparassa viime kauden lopun ja sitä ennen useamman kauden Jokereita edustanut latvialaisvahti Janis Kalnins oli siirtymässä KHL:ään Amur Khabarovskin riveihin. Nyt Latvian jääkiekkoliitto on laittamassa kapuloita rattaisiin.

Janis Kalnins teki sopimuksen KHL-seura Amur Khabarovskin kanssa heinäkuun alussa. Pekingin olympialaisissa maataan edustanut Kalnins oli halukas siirtymään KHL:ään turvatakseen itselleen ja perheelleen taloudellisen vakauden peliuransa jälkeen, vaikka siirto KHL:ään tarkoittikin maajoukkueen ovien sulkeutumista.

Nyt Kalninsin siirron ylle on noussut kysymysmerkkejä. Latvian jääkiekkoliitto on nimittäin laittanut maalivahdin siirron jäihin. Sportacentrs-sivuston mukaan Latvian jääkiekkoliitto ei aio hyväksyä pelaajan siirtoa KHL:ään.

Mainos:

Pelaajasiirtojen pykälien mukaan pelaajasiirron on ensin mentävä pelaajan edustaman maan jääkiekkoliiton tietoisuuteen ja vasta tämän jälkeen IIHF:n siirtojärjestelmään.

– Hylkäsimme siirtopyynnön välittömästi, Latvian jääkiekkoliiton pääsihteeri Roberts Pluzes kertoi.

Latvian urheilulaki kieltää maan pelaajia pelaamasta missään venäläisessä sarjassa. Tällaisesta tilanteesta, kun maan jääkiekkoliitto kieltää pelaajaa siirtymästä johonkin seuraan tai sarjaan, ei ole ennakkotapauksia.