Uskomatonta mutta totta – Jaromir Jagr ilmoitti uransa päätöshetken

Jaromir Jagr Jaromir Jagrin

Jääkiekkolegenda Jaromir Jagr ei lopeta koskaan. Näin ainakin luultiin, mutta totuus on valitettavasti sittenkin jotain muuta.

Tshekkimediat kertovat Jagrin, 52, ilmoittaneen, että hän pelaa vielä ensi kauden, mutta sen jälkeen hokkarit menevät ammattilaispelien osalta naulaan lopullisesti.

– Jos säilymme sarjassa, kuvaamme viimeisen kauteni, Jagr oli sanonut jo ennen karsintoja.

Mainos:

– Minä ja Peter Vetrovsky aloitimme kuvaukset jo neljä vuotta sitten, joten projekti on tullut Peterille vähän kalliiksi. Luulin, että olisin jo lopettanut tässä vaiheessa, mutta aion yhä jatkaa pelaamista.

Samassa yhteydessä Jagr kertoi, että myös kirja on tekeillä.

Viime viikolla Jagrista tuli historian vanhin maalintekoon pystynyt ammattilaispelaaja, kun hän osui Kladnon riveissä putoamiskarsintojen ottelussa. Missään hirmuiskussa vähäisen määrän otteluita pelannut Jagr ei tällä kaudella enää ole ollut, sillä maali oli hänelle kauden ensimmäinen.

Aiempi ennätys oli legendaarisen Gordie Howen nimissä. Howe teki maalin viimeisessä NHL-ottelussaan huhtikuussa 1980. Tuolloin Hartford Whalersia edustanut Howe oli 52 vuoden ja 11 päivän ikäinen, kun taas Jagr oli maalintekohetkellä 52 päivää Howea vanhempi.

Kladno voitti karsintasarjan Vsetiniä vastaan puhtaasti 4–0, joten joukkue nähdään myös ensi kaudella Tshekin Extraligassa.

Aiemmin tässä kuussa Jagr nousi otsikoihin myös ilmestyttyään juniorijoukkueen treeneihin leijonapuvussa.