Murskavoitto! – Pikkuleijonat möyhensi Norjan kotikisoissa

Pikkuleijonat

Pikkuleijonat ei jättänyt MM-kotikisojen alkulohkon toisessa ottelussa Norjaa vastaan mitään sattuman varaan.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue kohtasi eilen MM-kotikisojen avausottelussa Latvian ja nappasi voiton maalein 3-1. Tänään Norjaa vastaan meininki olikin sitten täysin ylivoimaista, sillä voitto kirjattiin Pikkuleijonien hyväksi maalein 7-0.

Suomi takoi kaikki seitsemän maaliaan kahden ensimmäisen erän aikana. Avauserässä Norjan maaliverkko heilui kolme kertaa, kun Roope Vesterinen, Emil Hemming ja Joona Saarelainen onnistuivat maalinteossa. Vesterinen ja Hemming onnistuivat maalinteossa myös toisessa erässä, ja näiden herrojen lisäksi nimensä maalisarakkeeseen saivat Lauri Sinivuori sekä Niklas Nykyri.

Suomi laukoi Norjan maalia kohti peräti 54 kertaa, kun taas Pikkuleijonien veskari Kim Saarisen nollapeliin tarvittiin vain 12 torjuntaa. Suomi kohtaa alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa sunnuntaina Slovakian.