Leijonat voitti Kanadan voittolaukausten jälkeen – illaksi jäi vielä jännitettävää!

Maailmanranking MM-kisat 2023 Latvia - Suomi - Ruotsi Jääkiekon MM-kisat Karjala-turnaus otteluohjelma Iiro Pakarinen Suomi - Kanada Yleisöä Suomi - Italia Kazakstan

Suomi ja Kanada kohtasivat turnauksen viimeisessä alkulohkon ottelussa. Panokset otteluun lähdettäessä olivat huimat. Kanada taisteli pudotuspelipaikasta, Suomella panoksena oli lohkovoitto.

Ensimmäinen erä Suomen ja Kanadan välillä oli tasainen. Kanada sai otteluun loistavan startin, kun Brandon Pirri vei joukkueensa johtoon vain puolentoista minuutin pelin jälkeen ja Suomi joutui takaa-ajajaksi. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan enempää maaleja nähty.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Toinen erä alkoi suomalaisten maalinteolla – tai oikeastaan Ruotsalaisen (Arttu) kun Suomi tuli tasoihin tasoaan nostaneen Ruotsalaisen maalilla.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan täältä.

Maxime Comtois vei kuitenkin Kanadan uudestaan johtoon, kun toista erää oli pelattu reilut kahdeksan minuuttia. Kanadan 2-1 -johdossa siirryttiin kolmanteen erään.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen IIHF:n Twitter-tililtä.

Kolmannessa erässä maalinteon aloitti Suomi. Anton Lundell ja Ruotsalainen pääsivät hyökkäykseen ja Lundell tarjoili Ruotsalaiselle, joka iski kiekon verkkoon. Suomi tasoihin 2-2 ja näissä lukemissa lähdettiin jatkoajalle, jossa Kanada lähti metsästämään sille tärkeää lisäpistettä.

Suomelle lisäpiste ei erityisen merkityksekäs ollut. USA pelaa myöhemmin tänään Italiaa vastaan ja kaikkien todennäköisyyksien valossa tulee ottelusta täydet kolme pistettä nappaamaan. Täten USA voittaisi B-lohkon.

Ratkaisua venyi jatkoajalle ja rankkareihin – Kanada taisteli tärkeästä lisäpisteestä, Suomi enemmän kunniasta

Niko Ojamäki ja Jere Sallinen olivat jatkoajalla karkumatkalla kahdestaan pelkästään Kanadan maalivahti Darcy Kuemperia vastaan, mutta Kuemper vei pidemmän korren. Tämä jäi jatkoajan parhaaksi paikaksi, mutta maalia ei nähty ja ottelussa edettiin voittolaukauskilpailuun.

Kanada nappasi voittolaukauskilpailun ensimmäisessä parissa edun itselleen. Lundell epäonnistui yrityksessään, Pirri taas onnistui kiekon saamaan maaliin. Suomelta Oliwer Kaski toi Suomen tasoihin toisessa parissa kun Cole Perfetti epäonnistui ja Kaski onnistui.

Kolmannessa parissa Suomi onnistui maalinteossa, kun Saku Mäenalanen painoi kiekon verkkoon. Kanadan laukoja Gabriel Vilardi epäonnistui ja näin ollen Suomi siirtyi johtoon. Neljäs laukoja Suomelta oli Arttu Ruotsalainen, joka laittoi kiekon maaliin. Myös Kanadan laukoja Adam Henrique onnistui ja näin mentiin viidenteen pariin.

Suomelta viidennessä parissa Iiro Pakarinen epäonnistui. Myös Kanadan laukoja Connor Brown epäonnistui ja näin Suomi nappasi voiton ottelusta!

Kanada on vielä tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa. Mikäli Saksan ja Latvian illan ottelussa ollaan 60 minuutin jälkeen tasatilanteessa, putoaa Kanada pois jatkosta. Jos jompikumpi nappaa kolmen pisteen voiton, on Kanada mukana pudotuspeleissä.

Alkulohko huipentuu tänään! Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan.