Suomi joutui taipumaan Kanadalle – puolivälierässä vastaan asettuu Saksa

Kanada - Suomi

Suomi ja Kanada kohtasivat toisensa alkulohkon viimeisessä kamppailussa Nuorten MM-kisoissa. Ottelun panoksena oli lohko A:n voitto.

Kanadan ja Suomen välinen kohtaaminen U20 MM-kisoissa oli alkulohkovaiheen odotetuin kamppailu. Vastakkain oli kaksi suurinta suosikkia voittamaan mestaruus, joten luvassa oli pientä esimakua siitä, mitä saatetaan turnauksen loppuvaiheessa nähdä.

Suomalaisittain ottelun lopputulos ei ollut kuitenkaan toivottu. Kanada oli heti alusta saakka vahvempi joukkue kaukalossa, eikä Nuorilla Leijonilla ollut oikein todellista mahdollisuutta haastaa isäntiä. Kanada karkasi 3-0 -johtoon jo ensimmäisessä erässä, kun Brennan Othmann, Tyson Foerster ja Connor Bedard onnistuivat jokainen kertaalleen maalinteossa. Suomi sai tärkeän kavennusmaalin ensimmäisen erän lopulla, kun Samuel Helenius onnistui iskemään kiekon maaliin.

Kanada jatkoi kuitenkin vahvaa hyökkäyspeliään toisessa erässä, kun Ridly Greig ja Mason McTavish onnistuivat kumpikin kertaalleen maalinteossa. Nuoret Leijonat ei toisessa erässä maalinteossa onnistunut, joten kolmanteen erään lähdettiin Kanadan 5-1 -johdossa.

Suomi onnistui nappaamaan voiton viimeisestä erästä Kanadaa vastaan. Joakim Kemell kavensi kolmannen erän alussa tilanteeksi 5-2 ja Roby Järventie iski 5-3 -kavennusosuman erän loppupuolella ylivoimalla. Lopullinen kiri jäi kuitenkin torsoksi, kun William Dufour iski kiekon tyhjään maaliin ja viimeisteli loppulukemat 6-3.

Voiton myötä Kanada voitti lohko A:n ja Suomi jäi lohkossa toiseksi. Kanada kohtaa pudotuspeleissä Sveitsin, Suomen vastustaja on Saksa.