Kanada hallinnut kohtaamisia Suomea vastaan U20 MM-jäillä

Kanada - Suomi Kanadan joukkue

Suomi ja Kanada pelaavat maanantain ja tiistain välisenä yönä U20 MM-kisojen lohkovoitosta. Historia puoltaa Kanadan voittoa myös tämän vuoden kisoissa.

Kanada lähtee ennakkosuosikkina otteluun Suomea vastaan maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 01:00 Suomen aikaa alkavaan otteluun. Kanada on hallinnut kohtaamisia Nuoria Leijonia vastaan historian aikana, mutta Suomi on venynyt myös voittoihin.

Vuoden 2010 jälkeen Suomen ja Kanadan välisiä kohtaamisia Nuorten MM-kisoissa on nähty kymmenen kertaa. Näistä kohtaamisista Kanada on voittanut kymmenen ja Nuoret Leijonat on poistunut kaukalosta voittajana kolmesti.

Mainos:

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat toisensa vuonna 2021 MM-kisoissa. Kumpikin joukkue pääsi alkulohkon viimeiseen otteluun puhtaalla pelillä. Kanada vei ottelun nimiinsä lukemin 4-1 ja eteni pudotuspeleihin lohkovoittajana. Kanada eteni kisoissa lopulta loppuotteluun, jossa USA oli kuitenkin vahvempi. Suomi voitti kyseisissä kisoissa pronssia.

Ottelu Suomi – Kanada pelataan kello 01:00 Suomen aikaa tulevana yönä. Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi TV5 -kanavalta, lisäksi ottelusta on tarjolla studiolähetys Discovery+ -palvelussa.

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.