Seuraavaksi edessä kotikisat 2022 – lohkojako valmis

Jääkiekon maailmanranking Ranska ja Itävalta Maskotti MM-kotikisat liput Otteluohjelma Jääkiekon MM-kisat kotikisat

Jääkiekon MM-kisat vuosimallia 2021 on saatu pakettiin ja Kanada voitti mestaruuden. Vuoden 2022 MM-kisat pelataan Suomessa, Helsingissä sekä Tampereella. Luvassa on siis kotikisat.

Eilen sunnuntaina saatiin päätökseen vaiherikas, mielenkiintoinen ja yllätyksellinen MM-turnaus 2021. Kanada oli lähellä jäädä alkulohkoon, mutta se kiersi jokaisen mahdollisen miinan (sai Suomelta alkulohkossa pisteen, Kazakstan hävisi Norjalle ja Saksa voitti Latvian) ja eteni lopulta mestaruteen. MM-kisojen loppuratkaisu puhutti, eikä kovinkaan moni ollut tyytyväinen tapaan, jolla mestaruus ratkaistiin.

Ensi vuonna MM-kisat pelataan Suomessa, tarjolla on siis kotikisat. Pelipaikkakuntina toimii Helsinki sekä Tampere. Lohkojako tuleviin kisoihin on tehty.

Mainos:

Finalistit Suomi ja Kanada nähdään eri lohkoissa. Kanada on lohkossa A, joka pelaa pelinsä Helsingissä, Suomi nähdään B-lohkossa, jonka pelit pelataan Tampereella. Suomen kanssa samassa lohkossa ovat USA, Tshekki, Ruotsi, Latvia, Norja sekä Valko-Venäjä. A-lohkossa Kanadan lisäksi mukana ovat Venäjä, Saksa, Sveitsi, Slovakia, Tanska sekä Kazakstan.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Suomi pääsee pelaamaan kotikisat siis varsin kovassa lohkossa. Ruotsin alisuorittaminen näissä kisoissa mahdollisti sen, että toisesta lohkosta tulee tasoltaan melko kova. Vaikka Saksa ja Sveitsi ovatkin nousevia ja laadukkaita kiekkomaita, ovat ne lähtökohtaisesti vielä askeleen tai pari Tshekkiä ja Ruotsia takana.

MM-kisat 2022 järjestetään Suomessa 13.-29. toukokuuta 2022. Mukana on samat joukkueet kuin vuoden 2021 kisoissa, sillä yksikään maa ei pudonnut eikä noussut tänä vuonna tasojen välillä.