Kanada voitti MM-kultaa – Leijonat kaatui jatkoerässä

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Leijonat ja Kanada kohtasivat jääkiekon MM-kisojen finaalissa. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä, kuten osattiin ennen finaalia ounastellakin. Kanada voitti lopulta jatkoerään edenneen ottelun lukemin 3-2.

Jääkiekon MM-kisojen 2021 finaali alkoi Kanadan jäähyilyllä. Justin Danforth otti 2+10 minuuttia laitataklauksesta ja kun Leijonat ei onnistunut ylivoimaa hyödyntämään, otti Nick Paul korkeasta mailasta kahden minuutin rangaistuksen. Toisen ylivoiman loppuhetkillä Suomi onnistui iskemään kiekon maaliin, kun Oliwer Kaski toimitti kiekkoa viivasta maalille ja Mikael Ruohomaa laittoi kiekon ohi Darcy Kuemperin.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Suomen 1-0 -johdossa. Kanada tuli kuitenkin ylivoimalla tasoihin, kun Maxime Comtois iski flipperikiekon ohi Jussi Olkinuoran vartioiman maalin. Myös Kanadan tasoitusmaali syntyi ylivoimalla, jota edelsi ehkä hieman kyseenalainen vihellys.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Kanadalla oli pienoinen hallinta kaukalon tapahtumista. Toisessa erässä Kanada sai kiekon myös toistamiseen maaliin, maali kuitenkin hylättiin lopulta Jukka Jalosen tekemän haaston myötä.

Kolmannessa erässä vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen Suomi siirtyi jälleen johtoasemaan. Ruohomaa toimitti kiekon kulmasta viivaan, jossa puolustaja Kim Nousiainen syötti vierelleen Petteri Lindbohmille, joka laukoi kiekon tarkasti Kanadan maaliin. Voit katsoa maalin alla olevasta twiitistä.

Kanada tuli kolmannessa erässä kuitenkin tasoihin. Mainion pelannut Mikael Ruohomaa otti keskialueella kampituksesta jäähyn ja Kanada rankaisi ylivoimalla. Kanadan kapteeni Adam Henrique iski kiekon ylivoimalla maaliin.

Kolmas erä ja koko varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2. Näin ollen ottelun ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoeristä, ensimmäistä kertaa koskaan päästiin ottamaan käytännössä haltuun sääntöuudistus, jonka myötä MM-finaali ei voi ratketa rangaistuslaukauksilla. Alkulohkossa Leijonat onnistui kaatamaan Kanadan nimenomaan voittolaukausten jälkeen.

Jatkoerässä Suomi hallitsi peliä, mutta Kanada iski ottelun ainoan maalin. Kanada pääsi iskemään kahdella yhtä vastaan ja Nick Paul pääsi puttaamaan kiekon tyhjään maaliin ja Kanadan juhlat olivat valmiit. Näin Kanada lähtee kotimatkalle kultamitalit kaulassa, Leijonille viemiseksi hopeaa. Katso Kanadan komea ratkaisumaali alta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.