Näin Leijonat eteni pudotuspeleihin – katso tunnelmavideo!

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Leijonat eteni jääkiekon MM-kisoissa pudotuspeleihin ilman sen suurempia ongelmia. Näin Leijonien matka kohti pudotuspelejä eteni.

Leijonat aloitti MM-kisat toisena kisapäivänä. Ensimmäinen ottelu oli heti erinomainen tasonmittaus, kun vastaan luisteli USA.

Ensimmäinen ottelu oli tasainen, mutta se kääntyi lopulta Suomen kolmen pisten loppuun lukemin 2-1. Maalinteossa onnistuivat Atte Ohtamaa ja Iiro Pakarinen.

Mainos:

Toisessa ottelussa vastassa oli kisojen komeettajoukkue Kazakstan. Ottelu eteni lukemissa 1-1 jatkoajalle ja siitä voittolaukauskilpailuun, jossa Kazakstan veti pidemmän korren. Näin ollen Suomen matkaan tarttui yksi piste. Leijonien maalintekijänä ottelussa oli Anton Lundell.

Kolmannessa ottelussa Suomi palasi voittojen tielle, josta se ei alkulohkon aikana enää poikennutkaan. Leijonilla oli vuorossa pari helpompaa ottelua, kun vastassa olivat Norja sekä Italia. Norja kaatui lukemin 5-2 ja Italia puhtaasti 3-0.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettui Saksa. Ottelusta odotettiin tasaisempaa kuin Norjaa ja Italiaa vastaan ja tasainen ottelu myös oli. Suomi nappasi kolme pistettä Lundellin ja Arttu Ruotsalaisen osumilla.

Lundell ja Ruotsalainen olivat isossa roolissa myös viimeisissä otteluissa. Latviaa vastaan jatkoajalle edenneessä ottelussa Lundell teki voittomaalin neljä sekuntia ennen loppua ja Latvia kaatui jatkoajalla 3-2.

Myös viimeinen ottelu alkulohkossa venyi jatkoajalle saakka. Kanada ja Suomi nappasivat kumpikin yhden pisteen 2-2 -tasapelillä, mutta voittolaukauksilla Leijonat oli vahvempi ja nappasi lisäpisteen mukaansa. Kanada joutui tuloksen myötä jännittämään illan Saksa – Latvia -ottelua, joka lopulta päättyi Kanadan kannalta suotuisasti.

Leijonat selvitti tiensä pudotuspeleihin – katso upea tunnelmavideo:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Suomi kohtaa torstaina iltaottelussa Tshekin kello 20:15. Tsekkaa MM-kisojen pudotuspelikaavio kokonaisuudessaan!