Suomi voitti Latvian jatkoajalla – lohkon kärkipaikka vankistuu

Leijonien joukkue Karjala-turnaus Nuoret Leijonat Suomi - Yhdysvallat Leijonat Suomen kentälliset Pikkuleijonat Suomi - Latvia Suomen kentälliset Leijonien kokoonpano Leijonat Ville Pokka ja Oliwer Kaski

Suomi ja Latvia kohtasivat B-lohkon iltaottelussa. Leijonat onnistui kaatamaan kisaisännät jopa yllättävän tasaisessa ottelussa vasta jatkoajalla.

Suomen ja Latvian välinen kamppailu alkoi Leijonien hallinnalla. Suomi siirtyi johtoon avauserässä, kun Latvia joutui antautumaan Saku Mäenalasen edessä. Suomen ensimmäinen maali oli hieman onnekas osuma, voit katsoa videon maalista alta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta 1-1. Latvia tuli tasoihin Martins Dzierkalsin osumalla ensimmäisen erän loppupuolella.

Suomi siirtyi kuitenkin toisessa erässä uudestaan johtoon. Iiro Pakarinen laittoi kiekon maaliin Ville Pokan ja Jere Innalan esityöstä. Katso Leijonien toinen maali alta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Latvia ei kuitenkaan luovuttanut ja Suomi sekä Harri Säteri joutuivat antautumaan kolmannessa erässä uudestaan Dzierkalsin edessä kun latvialainen ohjasi kiekon Suomen maaliin.

Kisaisännät esiintyivät ottelussa todella pirteästi. Suomi vei ensimmäistä erää pelillisesti, mutta ottelun yleiskuva oli todella tasainen. Leijonat ei missään vaiheessa kyennyt dominoimaan tapahtumia jäällä vaan tärkeistä pisteistä pelannut kisaisäntä Latvia kykeni pelaamaan Suomen kanssa todella tasaväkisen ottelun. Ratkaisua lähdettiinkin hakemaan oikeutetusti jatkoajalta.

Jatkoajalla Anton Lundell iski kiekon neljä sekuntia ennen loppua Latvian verkkoon ja näin ollen Suomi onnistui kaatamaan Latvian jatkoajalla ja kaksi pistettä Leijonille. Näin ollen Suomen johto lohkon kärjessä vankistuu. Katso Lundellin maali alta.

Anton Lundell on Suomen paras pistemies turnauksessa tehoin 4+1=5. Maalipörssissä Lundell on jaetulla toisella sijalla, Iso-Britannian Liam Kirk on iskenyt viisi maalia, kuin myös Sveitsin Gregory Hofmann. Neljässä maalissa on Lundellin lisäksi kahdeksan muuta pelaajaa.

Leijonat kohtaa avauslohkon viimeisessä kamppailussa tiistaina 1. kesäkuuta Kanadan kello 12:15. Tsekkaa koko MM-kisojen otteluohjelma!