Tässäkö Leijonien joukkue Pekingin olympialaisiin?

Suomen Leijonien kentälliset Leijonat Suomi - Kanada Leijonat mitalipeleihin

Pekingin olympialaiset lähestyvät päivä päivältä. Puolisen vuotta ennen kisoja, sekä ennen uuden NHL-kauden alkua, on hyvä aika tehdä työt Jukka Jalosen puolesta – koota Leijonat Pekingin olympiajäille.

Suomen päävalmentaja Jukka Jalosen suuri unelma toteutuu tulevana vuonna. Mestarivalmentaja pääsee kokoamaan Suomen maajoukkueen olympialaisiin.

Nyt kun uusi NHL-kausi ei ole vielä alkanut ja olympialaisiin on vielä puolisen vuotta, on hyvä tehdä työt Jalosen puolesta – valita Leijonat Pekingin olympialaisiin.

Mainos:

Suomen maajoukkue on leireillyt Vierumäellä ryhmällä, josta pääosin joukkue tulee koostumaan. Katso Leijonien nimilista kaikista mukana olleista pelaajista.

Vielä ei ole täyttä varmuutta siitä, osallistuvatko NHL-pelaajat olympialaisiin vai eivätkö. Hyvin lähellä sopua ja varmuutta kuitenkin ollaan. NHL:n otteluohjelmassa on helmikuussa olympiatauko, joka kielisi siitä, että maailman kovimmasta jääkiekkoliigasta pelaajat pääsevät osallistumaan olympialaisiin yhden välivuoden jälkeen.

Leijonat olympialaisissa 2022 – hahmotelma joukkueesta:

Hyökkääjät

Patrik Laine – Aleksander Barkov – Mikko Rantanen
Teuvo Teräväinen – Sebastian Aho – Joonas Donskoi
Mikael Granlund – Roope Hintz – Kasperi Kapanen
Artturi Lehkonen – Jesperi Kotkaniemi – Joel Armia

13. hyökkääjä: Joel Kiviranta

Puolustajat

Esa Lindell – Miro Heiskanen
Mikko Lehtonen – Markus Nutivaara
Juuso Välimäki – Henri Jokiharju
Jani Hakanpää – Sami Vatanen

Maalivahdit

Tuukka Rask
Juuse Saros
Kaapo Kähkönen

Hyökkäyksessä ja maalivahdeissa ylitarjontaa, puolustuksessa päinvastoin

Näin oman elämänsä Jukka Jalosenakaan valintojen teko ei ole helppoa. Suomella on laadukas keskikaista ja hyökkäys yleisestikin. Esimerkiksi Arttu Ruotsalainen, Eeli Tolvanen, Anton Lundell sekä Jesse Puljujärvi jäävät hahmotelman ulkopuolelle.

Puolustuksen osalta ylitarjontaa ei sen sijaan ole. Rasmus Ristolainen ei ollut mukana Vierumäellä ja täten jäänee ulos joukkueesta. Olli Juolevi, Niko Mikkola sekä Olli Määttä ovat mainittavia nimiä leiriltä, jotka tästä hahmotelmasta ovat kuitenkin ulkona.

Maalivahdin tontille Suomella sen sijaan on kahdeksan erinomaista vaihtoehtoa. Mukana on kokeneempaa kaartia (Tuukka Rask, Mikko Koskinen, Antti Raanta) sekä nuorempia vaihtoehtoja (Juuse Saros, Kaapo Kähkönen). Näistä mainituista nimistä Rask tuntuisi loogiselta ykkösmaalivahdilta, taustatukea antavat Saros ja Kähkönen. Ville Husso, Joonas Korpisalo, Kevin Lankinen, Koskinen sekä Raanta jäävät tässä hahmotelmassa ilman olympiapaikkaa.


Joukkuehahmotelma ei ole virallinen, vaan se on sivuston kirjoittajan oma hahmotelma ja näkemys tulevasta joukkueesta. Vajaan puolen vuoden päästä voidaan nostaa kyseinen hahmotelma esille ja katsoa, miten vinoon mentiin.

Oletko eri mieltä valinnoista? Kerro oma mielipiteesi ja vaihtoehdotukset Facebook-sivullamme!