Leijonat nousi lohkon piikkipaikalle – Italia kaatui rutiininomaisesti

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Leijonat onnistui voittamaan odotetusti Italian ja nousi lohkon piikkipaikalle. Italia kaatui lopulta lukemin 3-0.

Suomi aloitti ottelussa maalitehtailun ensimmäisessä erässä ylivoimalla. Hyvää turnausta pelaava Tony Sund iski turnauksen avausmaalinsa ylivoimalla. Syöttäjiksi maaliin merkittiin viime kauden HPK-kaksikko Petri Kontiola Jere Innala.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Toisestakin maalista vastasi Leijonat. Arttu Ruotsalainen ja Niko Ojamäki pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, Ojamäki tarjoili ja Ruotsalainen niittasi kiekon reppuun. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Suomen johtaessa 2-0.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan täältä.

Toisessa erässä puolustaja Sund onnistui tekemään ottelun ja turnauksen toisen maalinsa. Maaliin syöttäjiksi merkattiin Saku Mäenalanen sekä Miika Koivisto.

Leijonat ei ottelussa esittänyt mitään ihmeitä. Suomi sai laukauksia runsaasti Italian maalia kohti, mutta todelliset tekopaikat olivat lopulta melko vähissä. Voi siis sanoa, että Suomi teki sen mitä tarvittiin, mutta ei yhtään sen enempää.

Kolmannessa erässä oli puolin ja toisin hieman pelailun makua. Italia ei koko ottelussa päässyt hyökkäämään kunnolla, eikä Leijonillakaan tuntunut kolmannessa erässä olleen yltiöpäistä halua kääntää koneita täysille hyökkäysasentoon. Näin ollen kolmannessa erässä ei maaleja nähty ja taululle jäi loppulukemat 3-0 Leijonille.

Seuraavaksi Leijonilla on vuorossa ottelu Saksaa vastaan lauantai-iltana kello 20:15. Ottelu voi olla jopa lohkovoiton kannalta merkittävä, kun lohkokärkeen nousseella Suomella pisteitä on kymmenen ja toisena olevalla Saksalla kasassa on yhdeksän pistettä. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan.