Teemu Hartikainen villitsi Kuopiossa – Leijonat kaatoi Norjan toistamiseen perjantaina

Teemu Hartikainen Sveitsin liiga

Leijonat onnistui kaatamaan Norjan toistamiseen tällä viikolla, kun perjantaina Kuopion illassa Suomi nappasi 2-1 -voiton. Kuopion oma poika Teemu Hartikainen oli ottelun ratkaisija.

Suomi ja Norja kohtasivat toisensa kahteen otteeseen tällä viikolla Suomen kaukaloissa harjoitusotteluiden merkeissä. Torstaina Leijonat kaatoi Norjan Joensuussa lukemin 6-2 ja perjantaina joukkueet ottivat uudestaan yhteen Kuopiossa.

Kuopiolainen kiekkoyleisö oli tullut katsomaan kaupungin oman pojan, Teemu Hartikaisen, paluuta takaisin Olvi Areenalle. Pitkän ja hienon uran KHL:ssä tehnyt Hartikainen on nykyään seuran osaomistaja.

Mainos:

Perjantain ottelussa maalihanat aukaisi kotijoukkue Leijonat. Arttu Pelli sai kiekon ja latasi sen varmasti verkkoon. Maali oli puolustajalle A-maajoukkueuran ensimmäinen.

Norja ei perjantainakaan nahkaansa halvalla myynyt. Mathias Trettenes karkasi alivoimalla läpiajoon ja veivasi kiekon ohi Frans Tuohimaan Norjan juuri tullessa täysilukuiseksi. Toiselle erätauolle lähdettiin tasalukemista 1-1.

Illan käsikirjoitus oli todellakin kohdallaan, kun kotiyleisön suosikki Teemu Hartikainen pääsi huudattamaan runsaslukuista kuopiolaisyleisöä kolmannessa erässä. Hartikainen iski kiekon voimalla maalin edustalta verkkoon ja Leijonat siirtyi 2-1 -johtoon. Ottelu päättyi lopulta näihin lukemiin.

https://twitter.com/dplussportfi/status/1517560040705695744

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Leijonien matka kohti MM-kotikisoja on alkanut neljällä voitolla. Suomella on edessään vielä kuusi harjoitusottelua, ennen kuin tosipelit alkavat Tampereella. Seuraavassa ottelussa Leijonilla vastaan asettuu Kari Jalosen luotsaama Tshekki. Kotikisat käynnistyvät ottelulla Norjaa vastaan 13. toukokuuta. Tsekkaa kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!