Leijonien saavutukset viime vuosien ajalta hakee vertaistaan – onko lisää mitalisadetta luvassa keväällä?

Leijonien joukkue Karjala-turnaus Nuoret Leijonat Suomi - Yhdysvallat Leijonat Suomen kentälliset Pikkuleijonat Suomi - Latvia Suomen kentälliset Leijonien kokoonpano Leijonat Ville Pokka ja Oliwer Kaski

Leijonat on kahminut mitaleita niin A-maajoukkueena kuin nuorisomaajoukkueiden toimesta viime vuosien aikana. Yhtenä yhdistävänä tekijänä jo vuosien ajan on ollut yksi tekijä, Jukka Jalonen.

Suomen A-maajoukkue päätti Pekingin olympialaiset upeasti olympiakultaan. Jukka Jalonen sai jälleen yhden sulan hattuunsa. Leijonakuningas on voittanut Suomen maajoukkueen päävalmentajana käytännössä kaiken mahdollisen – Nuorten MM-kisojen mestaruuden, maailmanmestaruuden sekä nyt myös olympiakultaa.

Suomen maajoukkueen saavutukset herättävät kunnioitusta. Muun muassa TSN:n kiekkotoimittaja Gord Miller on nostanut esille sen, mitä kaikkea Leijonat on edellisetn kahdeksan vuoden aikana ehtinyt jo saavuttaa.

Mainos:

Vuonna 2014 alkoi suomalaisessa jääkiekossa mitaliputki. Leijonat voitti nuorten maailmanmestaruuden, sijoittui MM-kisoissa hopealle ja Sotshin olympialaisista tuomisina oli pronssia. 2015 oli hiljaisempi vuosi, silloin Suomeen oli tuomisina alle 18-vuotiaiden kisoista hopeiset mitalit. 2016 hopea kirkastui, kun alle 18-vuotiaiden joukkue toi kultaa. Jukka Jalonen oli Nuorten Leijonien peräsimessä, kun Suomi nappasi kotikisoissa nuorten maailmanmestaruuden. Keväällä MM-kisoista tuli hopeaa.

Vuosina 2017 ja 2018 Suomi nappasi ainoat mitalit U18-joukkueen voimin, kun ensin tuli hopeaa ja seuraavana vuonna taas kultaa. Vuonna 2019 Suomi nappasi kaksi maailmanmestaruutta, kun kultaa tuli niin alle 20-vuotiaiden MM-kisoista kuin kevään MM-kisoistakin. Vuonna 2021 ei kultajuhlia päästy järjestämään, mutta alle 20-vuotiaat toivat pronssia ja A-maajoukkue nappasi hopeaa.

Tämä vuosi on alkanut Leijonien osalta jo yhdellä kultamitalilla. Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan kesällä ja keväällä on edessä vielä MM-kotikisat.

https://twitter.com/GMillerTSN/status/1495282995145625605

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.