Leijonien valmistautuminen kotikisoihin huipentuu tällä viikolla – NHL:stä voi tulla vielä useampikin vahvistus kokoonpanoon

Leijonat mitalipeleihin Leijonien joukkue

Leijonat valmistautuu parhaillaan viimeisiin harjoitusotteluihin, jotka pelataan Ruotsin EHT-turnauksessa. Suomi pelaa ottelun Sveitsiä vastaan torstaina Tampereella, viikonlopuksi joukkue matkustaa Ruotsiin.

NHL:n pudotuspelit on polkaistu käyntiin nyt jokaisen joukkueen osalta. Suomalaisittain pudotuspelit ovat alkaneet mainiosti, muun muassa Ville Husso torjui nollapelin heti ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan ja Mikko Rantanen syötti kolme osumaa Avalanchen murskajaisissa Nashville Predatorsin kustannuksella.

Samaan aikaan kun NHL:ssä pelataan tosipelejä, valmistautuu Leijonat ensi viikolla alkaviin MM-kisoihin. Leijonien joukkueeseen on saatu jo neljä vahvistusta NHL:stä, mutta Suomen joukkueessa ja etenkin sen johdossa tarkkaillaan pudotuspelejä tiukasti. Joukkueeseen voi nimittäin tipahdella useampikin lisävahvistus rapakon takaa.

Mainos:

Suurin mielenkiinto kohdistuu ”NHL:n suomalaisimpaan joukkueeseen” eli Dallas Starsiin, jossa kiekkoilee peräti viisi suomalaista. Esa Lindell, Miro Heiskanen, Jani Hakanpää, Roope Hintz sekä Joel Kiviranta olisivat kaikki toivottuja vahvistuksia Leijoniin. Etenkin Heiskasta ja Hintziä odotellaan kokoonpanoon vesi kielellä. Stars hävisi avausottelun Calgary Flamesia vastaan ja se on altavastaaja sarjassa.

Leijonien faneille voi olla tarjolla todellista herkkua, mikäli Nashville Predatorsin pelit päättyvät ensimmäiseen kierrokseen. Jos Avalanchen hirmuvire jatkuu, voi Predatorsin kausi päättyä ennen kotikisojen alkua. Predatorsista suomalaisittain mielenkiintoisin nimi on Mikael Granlund, joka olisi erittäin mielenkiintoinen lisä joukkueeseen. Juuse Saros on loukkaantuneena, joten häntä joukkueessa tuskin tullaan näkemään.

Florida Panthers hävisi yllättäen ensimmäisen ottelun Washington Capitalsille. Leijonien kannalta Panthersin putoaminen olisi todellinen lottovoitto, kun Aleksander Barkov, Eetu Luostarinen ja Anton Lundell vapautuisivat Suomen käyttöön. Olympiavoittajista myös Petteri Lindbohm edustaa Panthersia.

Muita mahdollisia nimiä Leijoniin olisivat muun muassa nuorten maailmanmestarit Kasperi Kapanen sekä Jesse Puljujärvi. Heistä kummallakin on tosin sopimusneuvottelut edessä, joten saapuminen Tampereelle kotikisoihin on heidän osaltaan epätodennäköistä, vaikka joukkueet lähtisivätkin laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella.

Jääkiekon MM-kisat alkavat Suomen osalta 13. toukokuuta, kun Leijonat kohtaa avausottelussa Norjan. Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma kokonaisuudessaan!

Colorado Avalanche murskasi Nashville Predatorsin avausosassa – saako Leijonat Mikael Granlundin vahvistamaan joukkuetta?

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.