Leijonat kaatoi Slovakian! Välierässä vastaan asettuu Yhdysvallat

Leijonien kentälliset joukkue U18 MM-kisat Suomen joukkue Nuoret Leijonat Leijonien joukkue Pikkuleijonat Suomi voitti MM-kultaa Leijonien Leijonat kisapassit kokoonpano Pikkuleijonien kentälliset Leijonat Pikkuleijonat Leijonien MM-joukkue Suomi - Venäjä Suomen olympiajoukkue Leijonien pelipaidat olympialaisissa Suomen Leijonien joukkue Karjala-turnaus Leijonien kentälliset Nuoret Leijonat miesten Pikkuleijonat Hlinka Gretzky Cup Kanada - Suomi - Tshekki Leijonat Kazakstan - Suomi Pikkuleijonat

Leijonat onnistui kaatamaan Slovakian puolivälierässä Tampereella helatorstain iltana. Voiton myötä Suomi eteni mitalipeleihin. Välierässä vastaan asettuu Yhdysvallat.

Suomen ja Slovakian välinen puolivälieräottelu alkoi hieman yllättäen Slovakian komennossa. Slovakian hyvä alku ensimmäisessä erässä palkittiin osumalla, kun Adam Sykora pääsi iskemään joukkueensa johtoon ohjaten kiekon upeasti ohi Jussi Olkinuoran.

Slovakia pääsi iskemään ensimmäisessä erässä toistamiseen, kun hieman laiskan puolustuksen jälkeen Pavol Regenda iski kiekon ohi Olkinuoran.

Leijonat ei takaiskuista kuitenkaan lannistunut. Isojen pelien iso mies, Marko Anttila, pääsi iskemään kavennusmaalin ohi Adam Huskan. Osuma oli Leijonille erittäin arvokas ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Slovakian johtaessa vain maalilla lukemin 2-1.

Toisessa erässä tuttu mies oli asialla, kun Anttila iski toistamiseen. Mörkö riisti kiekon itselleen, laukoi kiekon nopeasti kohti Huskan vartioimaa maalia ja yleisö oli revetä liitoksistaan kun kiekko painui toistamiseen maaliin.

Toinen erä oli Leijonien hallintaa, kun Slovakia oli selkeästi passivoitunut. Lisää osumia ei toisessa erässä kuitenkaan nähty.

Seuraava osuma nähtiin kolmannen erän alkupuolella. Sakari Manninen pääsi niittaamaan kiekon ohi Huskan ja Leijonat pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Syötöt Manniselle maaliin tarjoilivat Jere Sallinen ja loistavaa turnausta pelaava Mikko Lehtonen.

Mannisen osuman jälkeen Suomi sai kiekon maaliin vielä kertaalleen. Slovakia otti lopussa maalivahdin pois ja Saku Mäenalanen pääsi puttaamaan kiekon tyhjään maaliin. Anttila olisi tilanteessa voinut iskeä hattutempun tyhjään maaliin, mutta Leijonien varakapteeni tyytyi tarjoilemaan kiekon ketjukaverille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin.

Mäenalasten osuma jäi ottelussa viimeiseksi ja näin ollen ottelun loppulukemiksi taululle jäi 4-2. Suomen matka turnauksessa jatkuu mitalipeleissä ja Slovakia lähtee kotimatkalle.

Leijonat mitalipeleihin – seuraavaksi vastaan asettuu Yhdysvallat

Suomi pelaa MM-kotikisoissa varmuudella mitaleista. Se, että onko mitalipeli pronssiottelu vai finaali, ratkeaa lauantaina iltapäiväottelussa, kun edessä on välierä. Välierässä Leijonien vastustajaksi asettuu Yhdysvallat, joka onnistui nappaamaan voiton Sveitsistä Helsingin iltaottelussa. A-lohkon voittaneelle Sveitsille puolivälierätappio oli luonnollisesti suuri pettymys.

Leijonien ja Yhdysvaltojen välinen semifinaali alkaa lauantaina kello 14:20. Tsekkaa otteluohjelma kokonaisuudessaan!