Leijonat kairasi elintärkeän voiton – Hannes Björninen ja Rasmus Rissanen nousivat päätöserässä esiin

Leijonat Leijonien

Leijonat joutui todella tiukoille elintärkeässä Tanska-ottelussa, kunnes Hannes Björninen ja Rasmus Rissanen iskivät helpottavat maalit.

Suomi ei päässyt todellakaan helpolla maanantain iltapelissä, kun ainoana päämääränä oli ottaa kolme pistettä Tanskalta. Tehtävä onnistui, mutta kahden erän verran peli pysyi maalittomana.

Suomella oli varsinkin toisessa erässä aivan loistavia paikkoja tehdä avausmaali, mutta verkko ei heilunut. Molemmat joukkueet tosin saivat kiekon kertaalleen maaliin kahden ensimmäisen erän aikana, mutta molemmat osumat hylättiin.

Kolmannessa erässä Leijonat sai vihdoin helpotusta, kun Hannes Björninen sai nelosketjun vahvan vaihdon jälkeen heivattua kiekon aivan maalin edestä verkon perukoille. Suomi sai tästä urun auki ja jatkoi hyvää otettaan. Vain minuuttia ja kolmeakymmentäseitsemää sekuntia myöhemmin syntyi 2-0-maali, kun Rasmus Rissasen upea laukaus upposi aivan yläpesään.

Tanska tuli reilua minuuttia ennen loppua vielä maalin päähän, kun Alexander True rikkoi upeasti pelanneen maalivahti Emil Larmin nollapelin. Tämän lähemmäs Tanska ei enää päässyt. Tanska yritti vielä ilman maalivahtia tulla tasoihin, mutta Pekka Jormakka sinetöi loppulukemat 3-1 tyhjään verkkoon.

Tämä tulos ei todennäköisesti vielä takaa Leijonille pudotuspelipaikkaa. Itävalta kohtaa tiistaina jo putoamaan tuomitun Iso-Britannian. Jos Itävalta saa, kuten olettaa sopii, ottelusta kolme pistettä, niin Leijonien on saatava tiistain iltaottelussa Sveitsiltä vähintään yksi piste, jotta puolivälieräpaikka varmistuu. Jos Itävalta menettää yhdenkin pisteen, on Leijonat jatkossa tapahtui Sveitsi-ottelussa mitä tahansa.

Leijonat hoiti lopulta Tanskan nippuun ja peli kääntyi tällä puolentoista minuutin tehohetkellä:

Katso myös: Ei yllätyksiä – MM-kisojen putoajat varmistuivat