Video: Mikko Rantanen iski kaksi maalia – nousi suomalaisten maalipörssin kärkeen

Mikko Rantanen NHL-kausi

Colorado Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen iski kaksi maalia New York Rangersin verkkoon. Rantanen nousi osumillaan suomalaisten maalipörssin piikkipaikalle.

Kaikkien aikojen suomalaiskausi NHL:ssä on ollut tähän asti varsin menestyksekäs. Onnistumisia on tullut laajalta rintamalta ja Suomi on saanut kaukaloihin useita NHL-debytantteja.

Myös loukkaantumisia ja vastaiskuja on koettu. Aleksander Barkov joutui törkytaklauksen uhriksi ja loukkaantui. Barkov on tehnyt jo paluun kaukaloihin. Myös Mikko Rantanen on kärsinyt tämän kauden aikana alavartalovammasta. Vammastaan huolimatta Rantanen johtaa suomalaisten maalipörssiä NHL:ssä.

Mainos:

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Rantasen edustama Colorado Avalanche kohtasi New York Rangersin. Ennen viime yön ottelua Rantasella oli kasassa kymmenen täysosumaa, mutta New Yorkissa suomalaishyökkääjä osui kahdesti. Rantanen iski ottelun ensimmäisen sekä viimeisen maalin. Avalanche vei voiton nimiinsä lopulta lukemin 7-3.

Mikko Rantanen osui kahdesti – katso video:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.

Leijonien olympiajoukkue sisältää tällä hetkellä kolme pelaajaa ja Rantanen on yksi heistä. Joukkueeseen ovat valittuna myös Barkov sekä Sebastian Aho.

Suomalaisten maalipörssiä johtavalla Rantasella on kasassa tällä hetkellä 12 täysosumaa. Toiseksi eniten maaleja (11) on Aholla sekä Dallas Starsin Roope Hintzillä. Myös Barkov on ylittänyt tällä kaudella kymmenen maalin rajan, vaikka hän tovin olikin kaukalosta poissa loukkaantumisen vuoksi.

Suomalaisten pistepörssissä Rantanen on kolmantena. Hänen edellään ovat hurjat 21 syöttöpistettä ja viisi maalia tehnyt Mikael Granlund sekä suomalaisista eniten tehopisteitä (27) nakutellut Aho.