Leijonat Venäjän EHT-turnaukseen nimetty

Suomen MM-joukkue 2023 Latvia - Suomi Nuorten Leijonien joukkue Pikkuleijonien Tyttöleijonat Pikkuleijonat Suomen kentälliset Leijonien joukkue Suomen kokoonpano kentälliset Suomen turnauksen parhaat pelaajat kentälliset Suomi - Latvia Leijonat U18 MM-kisat Leijonien ketjut Suomen joukkueessa koronatartunta Leijonat USA - Suomi - Slovakia Nuoret Leijonat Nuorten U20 MM-kisat

Suomen A-maajoukkue Leijonat on nimetty vuoden toiseen EHT-turnaukseen. Venäjällä pelattavassa turnauksessa on mukana poikkeuksellisesti myös viides joukkue, kun jäälle luistelee myös Kanada. Leijonien joukkue on tuttuun tapaan vahva.

Suomen maajoukkue Venäjällä pelattavaan kauden toiseen EHT-turnaukseen on nimetty. Leijonien Venäjälle lähtevä joukkue on jälleen vahva.

Venäjän turnauksessa mukana poikkeuksellisesti on myös viides joukkue, kun Kanada osallistuu turnaukseen. Jokainen joukkue pelaa kuitenkin tyypillisesti vain kolme ottelua, jonka myötä kaikki maat eivät pelaa turnauksessa vastakkain. Suomi kohtaa turnauksen toisessa ottelussaan Kanadan. Tre Kronoria vastaan Leijonilla ei ole Venäjän turnauksessa luvassa. Katso turnauksen otteluohjelma kokonaisuudessaan!

Mainos:

Kanada on mukana joulun jälkeen toisessakin Euroopassa pelattavassa turnauksessa. Siltä on tyypillisesti ollut mukana joukkue Sveitsissä pelattavassa Spengler Cupissa, eikä tämä vuosi tee poikkeusta. Liigasta mukana turnauksessa on kertaalleen turnauksen voittanutkin KalPa.

Leijonien joukkue Venäjän EHT-turnauksessa:

MAALIVAHDIT:

Halonen Niilo, HIFK
Heljanko Christian, Tappara
Säteri Harri, Sibir Novosibirsk

PUOLUSTAJAT:

Friman Niklas, Jokerit
Hietanen Juuso, HC Ambri-Piotta
Honka Julius, Luleå HC
Kaski Oliver, Avangard Omsk
Kemiläinen Valtteri, Vitjaz Podolsk
Kivistö Tommi, Jokerit
Pelli Arttu, HPK
Pokka Ville, Avangard Omsk
Seppälä Mikael, Tappara
Seppälä Peetro, KooKoo

HYÖKKÄÄJÄT:

Granlund Markus, Salavat Julajev Ufa
Hartikainen Teemu, Salavat Julajev Ufa
Karjalainen Jere, Dynamo Riika
Kemppainen Joonas, SKA Pietari
Komarov Leo, SKA Pietari
Kossila Kalle, Jokerit
Levtchi Anton, Tappara
Manninen Sakari, Salavat Julajev Ufa
Merelä Waltteri, Tappara
Nenonen Markus, HPK
Nurmi Markus, TPS
Nättinen Joonas, Sevestral Tsherepovets
Pärssinen Juuso, TPS
Salomäki Miikka, Örebro HK
Turunen Teemu, Jokerit
Tyrväinen Juhani, Luleå HC

Kauden ensimmäisessä EHT-turnauksessa, Karjala-turnauksessa, vahvin joukkue oli Ruotsi. Tre Kronor voitti turnauksessa kaikki kolme otteluaan. Leijonat jäi perinteisessä kotiturnauksessaan toiseksi, Venäjä oli yhdellä voitollaan kolmas ja Tshekki jäi ilman voittoja turnauksessa jumboksi.

Leijonien ottelut näkyvät ilmaiseksi televisiossa TV5 -kanavalta. Kaikki EHT-ottelut läpi kauden ovat katsottavissa Discovery+ -palvelun kautta netistä.