Tässä Suomen U20 maajoukkue vuodenvaihteen MM-kisoihin

NHL-pelaajat Nuorten Leijonien Sveitsi Nuoret Leijonat Suomi - Saksa Suomen U20 joukkue Nuoret Leijonat Pikkuleijonat Leijonat Saksa - Suomi Suomen kentälliset Pikkuleijonat Leijonat Nuoret Leijonat Suomi U20

Suomen U20 joukkue vuodenvaihteessa Kanadassa pelattaviin MM-kisoihin on julkaistu. Joukkueessa on mukana muutamia yllättäviä nimiä.

Nuorten U20 MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa viime vuoden tapaan Kanadassa. Kisat käynnistetään 26. joulukuuta ja uusi nuorten maailmanmestari on selvillä 5. tammikuuta 2022.

Viime vuonna mestaruuden vei Yhdysvallat ja hopealle jäi Kanada. Nuorille Leijonille tuliaisina oli pronssimitalit, kun pronssiottelussa kaatui Venäjä.

Mainos:

Suomen U20 joukkue turnaukseen nimettiin Leijonien tiedotustilaisuudessa keskiviikkona. Keskushyökkääjien osalta Nuorilla Leijonilla on pieni pula, jonka myötä joukkueessa on jouduttu rakentelemaan palapeliä. Tämän myötä joukkueessa on muutamia yllättäviäkin nimiä.

Suomen U20 joukkue MM-kisoihin Kanadaan:

MAALIVAHDIT:

Blomqvist Joel, Kärpät
Jatkola Juha, KalPa
Meriläinen Leevi, Kingston Frontenacs

PUOLUSTAJAT:

Heimosalmi Aleksi, Ässät
Määttä Rami, Ässät
Niemelä Topi, Kärpät
Nurmi Petteri, HPK
Ottavainen Ville, JYP
Puutio Kasper, KalPa
Rafkin Ruben, TPS
Viro Eemil, TPS

HYÖKKÄÄJÄT:

Helenius Samuel, JYP
Hirvonen Roni, HIFK
Järventie Roby, Belleville Senators
Kapanen Oliver, KalPa
Kemell Joakim, JYP
Koivunen Ville, Kärpät
Lambert Brad, JYP
Mäenpää Juuso, KalPa
Määttä Joel, Univ. of Vermont
Nikupetri Olli, Luleå HC
Päivärinta Sami, Lukko
Räty Aatu, Jukurit
Simontaival Kasper, KalPa
Väisänen Kalle, TPS

Suomi pelaa turnauksessa B-lohkossa yhdessä Kanadan, Saksan, Tshekin sekä Itävallan kanssa. Lohkovaiheen pitäisi olla Nuorille Leijonille läpihuutojuttu, mutta hyvä sijoitus alkulohkossa mahdollistaisi todennäköisesti ennakkoon helpomman vastustajan puolivälierään ja täten yksinkertaisemman tien mitalipeleihin.

Nuoret Leijonat lähtee turnaukseen jälleen taistelemaan mitaleista ja tyhjin käsin Suomeen palaaminen olisi pettymys. Suurimmat haastajat ovat luonnollisesti pohjois-amerikkalaiset Yhdysvallat ja Kanada. Myös Ruotsilla ja Venäjällä on varmasti oma sanansa sanottavana mestaruus- ja mitalitaistelussa.