Puolustustaistelu ei riittänyt – USA kaatoi Naisleijonat

Naisleijonat Suomi USA naisten MM-kisat

Naisleijonat onnistui laittamaan USA:n ainakin maalien osalta ahtaalle MM-kisojen alkusarjan ottelussa, mutta lopulta taistelu ei riittänyt pisteille saakka.

Suomi siirtyi 1–0-johtoon jo ajassa 6.54 Elisa Holopaisen osumalla, mutta tämän jälkeen USA onnistui nousemaan rinnalle ja ohi. Holopainen iski kuitenkin vielä avauserän lopulla ylivoimalla, joten ensimmäiselle erätauolle poistuttiin lukemissa 2-2.

Toisessa erässä USA eteni kahden maalin karkumatkalle, mutta erän viimeisellä minuutilla Sofianna Sundelinin 3-4-osuma nosti jälleen Naisleijonien toiveet eloon.

Päätöserän ensimmäisellä minuutilla Kendall Coyne Schofield iski kuitenkin jenkit jälleen kahden maalin johtoon, ja kun enempää osumia ei illan aikana nähty, USA:n voittolukemat kirjattiin 5-3.

Jos Kanadaa vastaan kenttätapahtumat olivatkin olleet varsin tasaisia, niin samaa ei voida sanoa tästä ottelusta, sillä USA voitti laukaukset tylysti 45-12.

Suomi kohtaa alkulohkon päätösottelussaan Sveitsin. A-lohkon kaikki viisi maata pääsevät puolivälieriin, kun taas B-lohkosta jatkoon kampeaa kolme maata.