Naisten MM-finaalista muodostui melkoinen maali-iloittelu – maailmanmestaruus ratkesi vasta jatkoajalla

Naisten

Naisten jääkiekon MM-finaalissa kohtasi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä USA ja Kanada. Voittaja saatiin selville vasta jatkoajalla.

USA oli kenties hienoinen suosikki ennakkoon MM-finaaliin, mutta kuten odottaa saattoi niin joukkueet iskivät tasatahtia maaleja. Kumpikaan ei onnistunut missään vaiheessa peliä repimään kahden maalin johtoa tai menemään erätauolle johdossa, joten se kertoo kaiken siitä, miten tasaväkiset joukkueet olivat vastakkain.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 1-1, kun taas viimeiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-3.

USA otti päätöserässä johtoaseman, kun Hilary Knight osui ylivoimalla. Kanada kuitenkin kuittasi rinnalle ja ohi, mutta jenkit eivät luovuttaneet. USA:n Caroline Harvey iski 5-5-tasoituksen ajassa 54:58. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, joten luvassa oli jatkoaika.

Lopulta ratkaisuksi nousi USA:n huolimattomuusvirhe, sillä joukkueella oli jatkoajalla liikaa pelaajia jäällä, mistä tuli kahden minuutin ylivoima.

Kanada käytti tämän mahdollisuuden armotta hyväksi, kun Danielle Serdachny ratkaisi maailmanmestaruuden maalle.

Kooste: Naisten MM-finaali 2024 – USA vs. Kanada