NHL-legendalta suitsutusta Miro Heiskasen suuntaan

NHL-legenda

NHL-legenda Larry Robinson äityi NHL:n suomenkielisillä sivuilla ylistämään kahta pohjoismaalaista puolustajaa. Toinen heistä oli ruotsalainen Victor Hedman ja toinen suomalainen puolustajatähti Miro Heiskanen. 

Larry Robinson on voittanut Stanley Cupin hurjat kymmenen kertaa, joista kuusi pelaajana ollessaan. Tämän vuoden pudotuspeleistä NHL-legenda nosti esiin kaksi puolustajaa. Toinen nostoista oli Victor Hedman, joka palkittiin Conn Smythe Trophylla ja toinen Miro Heiskanen, jonka nimeä pyöriteltiin aina Norris Trophy -keskusteluja myöten.

Eikä Heiskasen hehkutus ole mitään sanahelinää. Nuori suomalaispuolustaja pelasi loistavat pudotuspelit, tehden 27 ottelussa komeat tehot 6+20=26. Taakse jäi melko monta kovaakin nimeä, nimittäin Heiskasen edelle playoffien pistepörssissä ylsivät vain Nikita Kucherov sekä Brayden Point.

Mainos:

Robinson näkeekin Heiskasessa valtavasti potentiaalia, josta emme ole nähneet vielä kaikkea.

– Hän on vasta 21-vuotias. Voitteko kuvitella, millainen pelaaja hän on, kun hänestä tulee mies? Robinson sanoi NHL:n sivujen mukaan hymy huulillaan.

– Jestas sentään, hänhän kehittyy vielä. Hänestä tulee isompi ja vahvempi. Hän näkee jo jään yhtä hyvin kuin kuka muu tahansa tässä liigassa. Hän syöttää ja puolustaa hyvin. Heiskanen on vain 86-kiloinen, joten toisinaan hänet saa voimalla irti kiekosta, mutta ei hän siitä hätkähdä. Jokainen vastustaja yritti jyrätä hänet pois pelistä, mutta hän tuli aina takaisin, pakkilegenda ihmetteli.

Legendan mukaan Heiskasen rahkeet tulevat vielä riittämään jonain päivänä Norris Trophyyn. Palkintoon, jonka yhteydessä Heiskasen nimi nousi esille jo tällä kaudella.

– Heiskanen pelasi erittäin hyvin. Jos hän jatkaa samaa rataa ja pysyy terveenä, hän voittaa vielä jonain päivänä Norris Trophyn. Hänen taitonsa riittävät siihen.