Nuoret Leijonat suli uskomattomalla tavalla – 5-2-johto vaihtui 5-8-tappioksi

Suomi Nuoret Leijonat U20 pronssiottelu

Nuoret Leijonat suli hämmästyttävällä tavalla perjantai-iltapäivänä Tshekkiä vastaan pelatussa U20 MM-kisojen pronssiottelussa.

Ottelun avauserä sujui Suomen komennossa. Rasmus Kumpulainen vei Nuoret Leijonat johtoon ajassa 6:13, ja vain puolentoista minuutin kuluttua punalamppu paloi jälleen Tshekki-maalin takana Jani Nymanin toimesta.

Erän lopulla Jiri Kulich toi Tshekin maalin päähän.

Toisessa erässä Filip Stancl tasoitti lukemat 2-2:een ylivoimalla, mutta Suomen vastaus saatiin vain 15 sekuntia myöhemmin, kun Konsta Helenius osui. Tästä puolestaan ehti kulua vain 19 sekuntia, kun Nuoret Leijonat onnistui jälleen; tällä kertaa maalintekijänä Lenni Hämeenaho.

Ajassa 34:32 Hämeenaho osui jälleen ja homma näytti jo näennäisesti ratkenneelta. Toisin kuitenkin kävi.

Nuoret Leijonat sulaa

Tshekki aloitti huiman kirin, joka huipentui Ondrej Becherin 5-5-tasoitusosumaan ajassa 58:04. Ja kun draivi saatiin päälle, niin Tomas Hamara muutti 15 sekuntia myöhemmin lukemat 6-5:een.

Puolisentoista minuuttia ennen loppua Suomi vielä sähelsi pelatessaan ilman maalivahtia ja lahjoitti Dominik Rymonille mahdollisuuden 7-5-maaliin, ja tämä myös iski kiekon reppuun. Maalia seuranneesta aloituksesta Ondrej Becher vielä syöksähti suoraan eteenpäin ja sinetöi pronssia tuoneet 8-5-loppulukemat.

Turnauksen finaalissa klo 20:30 kohtaavat USA ja isäntämaa Ruotsi.