USA marssi MM-kultaan – tunteet kuumenivat puoli minuuttia ennen päätössummeria

USA Ruotsi U20

USA nappasi kultaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, kun kisojen ennakkosuosikki kesti finaalipaineet kotijoukkue Ruotsia vastaan.

Jenkit olivat käytännössä kuskin paikalla koko ottelun ajan ja loppulukemat kirjattiin 6-2.

USA siirtyi johtoon avauserässä, kun Gabe Perreault ohjasi Will Smithin heiton sisään. Ruotsi tuli tasoihin toisen erän alussa Otto Stenbergin maalilla, mutta tämän jälkeen Isaac Howard maalasi kahdesti.

Maalia lähemmäs Ruotsi ei enää päässyt ja viimeisen niitin keltapaitojen reppuun iski Rutger McGroarty jo reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Puoli minuuttia ennen loppua tunteet kuumenivat toden teolla, kun jäällä nähtiin joukkonahina, minkä jäljiltä kummastakin joukkueesta passitettiin useampi pelaaja rangaistukselle.

Jenkit olivat viimeksi juhlineet U20-kultaa vuonna 2021.

Pronssiottelussa Suomi suli karmealla tavalla ja himmeimpiä mitaleja pääsi juhlistamaan Tshekki.