Nuoret Leijonat kaatoi Latvian – tätä Suomen lohkovoitto vaatii

Suomi - Ruotsi Nuoret Leijonat

Nuoret Leijonat onnistui kaatamaan Latvian varsin ehjän esityksen jälkeen. Suomen lohkovoitto on edelleen täysin mahdollinen, mutta kokonaan omissa käsissä se ei vielä ole.

Suomi onnistui nappaamaan täyden pistepotin U20 MM-kisoissa Latviasta. Latvia kaatui varsin ehjän esityksen jälkeen.

Ensimmäisessä erässä ainoasta osumasta vastasi Suomi. Jani Nyman toimitti kiekkoa maalille ja laukaus päätyi suoraan verkkoon Niko Huuhtasen tehdessä loistavan maskipelin.

Toisessa erässä nähtiin ensimmäisen tapaan vain yksi maali, jonka teki niin ikään Suomi. Nyt oli Niko Huuhtasen vuoro laittaa itse kiekko verkkoon. Jukureiden hyökkääjä tuli itse kiekon kanssa maalille ja nosti kiekon rystypuolen laukauksella Latvian verkkoon.

Nuorten Leijonien ottelua sotkivat etenkin toisessa erässä rangaistukset, joita Suomi otti kolme kappaletta. Latvia ei onnistunut kuitenkaan maaleja lukuisista ylivoimamahdollisuuksista huolimatta ottamaan.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Kolmannessa erässä Latvia sai otetta pelistä ja Jani Lampinen joutui muutamia kertoja venymään mitä erikoisempiin asentoihin napatakseen kiekkoja kiinni. Latvia ei kuitenkaan useista hyvistä paikoista huolimatta saanut Lampista ohitettua, vaan erän ainoasta osumasta vastasi jälleen Suomi.

Latvia otti noin kaksi minuuttia ennen erän loppua aikalisän ja maalivahdin pois. Latvian hyökkäysalueen aloituksen jälkeen kiekko päätyi Konsta Kapaselle, joka spurttasi Latvian pelaajien läpi iskien kiekon tyhjään maaliin ja viimeistellen loppulukemiksi 3-0.

Nuoret Leijonat taistelee uudenvuodenaattona lohkovoitosta – tätä lohkovoitto vaatii

Suomi pelaa uudenvuodenaattona iltaottelussa Yhdysvaltoja vastaan lohkovoitosta noustuaan yksin lohkon piikkipaikalle. Yhdysvallat kohtaa torstaina kello 23:00 alkavassa ottelussa Sveitsin.

Mikäli Sveitsi ei voita Yhdysvaltoja tänään varsinaisella peliajalla, on lohkovoitto Suomella omissa käsissä ja Nuorille Leijonille riittää voitto Yhdysvalloista lohkon piikkipaikkaan. Ennen torstain ottelua Sveitsillä pisteitä on neljä ja Yhdysvalloilla kolme. Suomi nousi Latvia -voiton myötä seitsemään pisteeseen. Mikäli Suomi päätyisi Sveitsin kanssa tasapisteisiin, olisi Sveitsi Nuorten Leijonien edellä.

Uudenvuodenaattona USA – Suomi alkaa kello 23:00 Suomen aikaa.