Kanada voitti Nuoret Leijonat – Suomi kohtaa Ruotsin puolivälierässä

Nuorten Leijonien otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Tyttöleijonat Pikkuleijonat Venäjä ja Valko-Venäjä Suomen jääkiekkoliitto Leijonien Suomen kentälliset miesten Nuoret Leijonat Venäjä - Suomi Jääkiekon MM-kisat Suomi - Venäjä Kanada - Ruotsi Nuoret Leijonat EHT Jääkiekkoliitto Leijonat koronatilanne

Suomi U20 ja Kanada kohtasivat toisensa A-lohkon viimeisessä kamppailussa. Ottelussa panoksena oli lohkovoitto. Viime yön tulosten myötä puolivälierässä nähdään huima kamppailu Suomi – Ruotsi!

Nuoret Leijonat kohtasivat Nuorten U20 MM-kisojen A-lohkon päätöskamppailussa isäntämaa Kanadan. Ottelun panoksena oli lohkovoitto kummankin voitettua kaikki aiemmat ottelut turnauksessa.

Ottelu alkoi Suomen kannalta huonosti. Dylan Cozens vei Kanadan 1-0 -johtoon vajaan neljän pelatun minuutin jälkeen. Ensimmäinen erä meni isäntämaa Kanadalle 1-0 ja laukaukset erässä murskaavasti 17-1.

Kanada lisäsi johtoaan toisessa erässä, kun se osui Suomen verkkoon kahdesti. Maalintekijöiksi merkattiin Dylan Holloway ja Peyton Krebs. Toisessa erässä Suomi sai kuusi laukausta Kanadan maalia kohti. Kanadalla kahden erän jälkeen laukauksia oli jo 35.

Brad Lambert toi Suomen kahden maalin päähän kolmannen erän alkupuolella. Tämä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun Suomi ei saanut useampia maaleja tehtyä. Dylan Cozens osui vielä kertaalleen tyhjään maaliin ja loppulukemiksi merkattiin 4-1. Näin Kanada nappasi lohkovoiton.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen täältä.

Suomi jäi siis lohkossa toiseksi. Suomen puolivälierävastustaja ratkaistiin Suomen ja Kanadan välisen ottelun jälkeen, kun Ruotsi ja USA kohtasivat toisensa. USA nappasi Ruotsista tylyn voiton lukemin 4-0 ja näin B-lohkon kakkossija meni Yhdysvalloille ja Ruotsi sijoittui lohkossa kolmanneksi. Näin ollen Suomi kohtaa Ruotsin puolivälierässä.

Suomi – Ruotsi puolivälieräottelu U20 MM-kisoissa alkaa lauantaina 2.1. kello 22:30. Suomen U20 MM-kisojen puolivälierän ilmaiseksi näyttää TV5. Kaikki Nuorten U20 MM-kisojen ottelut näkyvät maksullisen D Play -palvelun kautta.