Kiinalle tasoitusta olympialaisiin – kaikki muut maat kisoihin U20-joukkueilla?

Puolivälierät Anton Slepyshev Marko Anttila Kiina Pelaajalistat Olympialaisten otteluohjelma

Pekingin olympialaiset lähestyvät päivä päivältä. Jääkiekon osalta suurimpana heittopussi ennakkoon on isäntämaa Kiina. On kuitenkin mahdollista, että erinäisistä tekijöistä johtuen Kiinan joukkue saa tasoitusta kisoihin.

Jääkiekon ystäville viimeiset viikot ovat olleet murheellisia. Ensin tuli tietoon, että NHL-pelaaja eivät osallistu olympialaisiin. Tapaninpäivänä alkanut Nuorten MM-kisat jouduttiin myös keskeyttämään vain kolmen pelatun kisapäivän jälkeen johtuen koronatartunnoista.

Tapahtumilla voi olla yllättävänkin iso vaikutus olympialaisten isäntämaan menestysmahdollisuuksiin olympiajääkiekossa. NHL-pelaajien puuttuminen turnauksesta tasoittaa jo tuntuvasti puntteja. Kärkimaiden joukkueet olisivat taatusti koostuneet kokonaan NHL-pelaajista. Tästäkään huolimatta Kiina ei suosikiksi olympialaisissa nouse, eikä sille voida povata voittoja.

Mainos:

Nyt Twitterissä on kuitenkin esitetty mielenkiintoinen ehdotus olympiajääkiekkoon liittyen. Eräs urheiluseuraaja ehdottaa, että kaikki maat voisivat yhteisellä päätöksellä osallistua kisoihin U20-joukkueillaan, kun taas isäntämaa Kiina saisi valita turnaukseen parhaan mahdollisen joukkueensa.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Ehdotus voisi olla varsin toimiva. U20-joukkueet pääsisivät pelaamaan yhdessä vaikka MM-kisat keskeytettiinkin, Kiinan tasoero kärkimaihin kaventuisi, mutta tästä huolimatta maiden välinen järjestys voimasuhteissa säilyisi kutakuinkin ennallaan. Tanskassa ja Latviassa tosin ei välttämättä oltaisiin tyytyväisiä, jos kisoihin pitäisi marssittaa U20-joukkueet.