IL: Patrik Laine avoimena MM-kisoista – ”Aina kisat kiinnostaa”

Patrik Laine NHL-vahvistukset Patrik Laineelta

Columbus Blue Jacketsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on odotettu nimi kevään MM-kisoissa. Tällä hetkellä Laine kärsii kuitenkin loukkaantumisesta.

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine on yksi odotetuimmista pelaajista ja NHL-vahvistuksista Suomen joukkueeseen kevään MM-kisojen koittaessa.

Nyt Laine puhui Iltalehdelle avoimesti tilanteestaan ja vammastaan.

Mainos:

– En ole ihan tarkkaa vamman laatua kertonut täällä. Pysytään siinä perinteisessä ylävartalovammassa. Nyt ei ole pääsyä peleille. Jossain vaiheessa sitten taas, Laine kertoi.

Puhuttaessa pelaamisesta vielä tämän kauden aikana, oli suomalaishyökkääjä epävarma.

– Juuri nyt ei siltä tunnu, että ihan heti oltaisiin pelissä mukana. En usko. Ainakin kaksi ja puoli viikkoa tässä vielä menee. Mutta ei näistä toisaalta koskaan tiedä.

Suomalaisfanit ovat jo pitkään odottaneet Lainetta MM-kisoihin. Suomen ensimmäinen ottelu pelataan 12. toukokuuta. Tsekkaa otteluohjelma kokonaisuudessaan. Mutta nähdäänkö Laine Leijonien paidassa toukokuussa?

– Vaikea on sanoa, että missä kunnossa sitten ollaan. Jos mies on kunnossa ja pystyy pelaamaan, niin aina kisat kiinnostaa.

– Mutta terveys edellä pitää tässä mennä. Mun työpaikka on täällä Pohjois-Amerikassa. Kyllä ovi on ainakin raollaan kisojen suhteen. Se on aina, jos ei ole ihan mahdoton tilanne terveyden suhteen, Laine jatkaa.

Patrik Laine on pelannut tällä kaudella 55 ottelua iskien tehot 22+30=52. Puhtaana maalintekijänä pidetty suomalainen on nähty tämän kauden aikana parin pelin ajan myös hänelle uudella pelipaikalla, keskushyökkääjänä.