Patrik Laine on kuin uudestisyntynyt – ”ensimmäistä kertaa samassa lauseessa!”

Patrik Laine kaksi maalia

Columbus Blue Jackets suomalaishyökkääjä ja uskomattoman laukauksen omaava Patrik Laine kerää kehuja NHL-toimittajilta.

Suomalaishyökkääjä Patrik Laine pääsi ensimmäistä kertaa harjoituskaudella tositoimiin ottelun muodossa, kun hänen edustamansa Columbus Blue Jackets pelasi St. Louis Bluesia vastaan.

Lainetta on verrattu monessakin yhteydessä venäläistähti Aleksandr Ovetshkiniin. Yksi yhdistävä tekijä näillä pelaajilla on kiinnostus työntekoon puolustuspäässä – tai ennemminkin sen kiinnostuksen puute.

Mainos:

Blue Jacketsin 5-2 -voittoon päättyneessä ottelussa Laineelta päästiin kuitenkin todistamaan jotain, mitä suomalaiselta harvemmin nähdään. NHL-toimittaja Aaron Portzline nimittäin twiittasi, kuinka Laine hoiti leiviskänsä puolustuspäähän upealla takakarvauksella rikkoen mahdollisuuden ylivoimahyökkäykseen.

Toimittaja Adrian Dater ei ollut uskoa lukemaansa. Hän twiittasi kuinka ”takakarvaus” ja ”Patrik Laine” eivät ole koskaan ennen olleet käytössä samassa lauseessa.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Adrian Daterin Twitter-tililtä.

Laine saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen, mutta tämä suoritus on taatusti sellainen, josta hänen ottelunsa mieleen. Eikä pelkästään Lainetta suurennuslasilla seuraavien toimittajien mieleen, vaan ennen kaikkea Blue Jacketsin valmennuksen papereissa suomalaishyökkääjä saa suuren plus -merkinnän.

Patrik Laine on varmasti myös suomalaisten kiekkofanien suurennuslasien alla. Helmikuussa pelataan olympialaiset ja Laine on luonnollisestikin tyrkyllä maajoukkueen mukaan. Edellisen kerran Tampereelta lähtöisin olevan pelaajan edesottamuksista on saatu nauttia Leijonat -paidassa kaudella 2016-17.

NHL:n runkosarja alkaa 13.10. Laineen edustama Columbus Blue Jackets pelaa ensimmäisen sarjaottelunsa 15.10.