Joakim Kemell Pikkuleijonien sankari hattutempullaan – Suomi mitalipeleihin!

Nuorten Leijonien otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Tyttöleijonat Pikkuleijonat Venäjä ja Valko-Venäjä Suomen jääkiekkoliitto Leijonien Suomen kentälliset miesten Nuoret Leijonat Venäjä - Suomi Jääkiekon MM-kisat Suomi - Venäjä Kanada - Ruotsi Nuoret Leijonat EHT Jääkiekkoliitto Leijonat koronatilanne

Pikkuleijonat eteni mitalipeleihin kaadettuaan puolivälieräottelussa Kanadan jatkoajalla. Pikkuleijonien sankariksi nousi hattutempun ottelussa iskenyt Joakim Kemell.

Pikkuleijonien ja Kanadan välinen puolivälieräottelu oli vaiherikas. Kanada meni ottelussa johtoon useamman kerran, mutta Suomi kampesi itsensä tasoihin kerta toisensa jälkeen.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli tasan 2-2. Kanada meni ensimmäisen erän aikana johtoon kahdesti, mutta upean ottelun pelannut Joakim Kemell toi Pikkuleijonat tasoihin yhtä monta kertaa.

Toisessa erässä Kanada meni ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon, kun se iski toisen erän kaksi ensimmäistä osumaa Suomen verkkoon. Tommi Männistö kuitenkin onnistui kaventamaan tilanteeksi 3-4 omalla ratkaisullaan. Näistä lukemista lähdettiin viettämään toista erätaukoa.

Ottelu näytti jo ratkenneelta, kun Connor Bedard pääsi iskemään alivoimalla Kanadan 5-3 -johtoon ottelun kolmannessa erässä. Suomi iski kuitenkin erän loppupuolella kaksi osumaa ylivoimalla ja venytti ottelun ratkaisun jatkoajalle.

Jatkoaikaa ei ehtinyt vanheta kuin 28 sekuntia, kun Pikkuleijonat iski. Joakim Kemell viimeisteli hattutempun ja vei Suomen mitalipeleihin.

Joakim Kemell iskee Pikkuleijonat mitalipeleihin

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Muut otteluparit puolivälierissä ovat Tshekki – Sveitsi, Ruotsi – Saksa sekä USA – Latvia.