Tshekki kaatoi Saksan, Kanadalta huima nousu Ruotsia vastaan – tätä tulokset tarkoittavat Leijonien kannalta

Kanada välieriin Leijonien kannalta

Hallitseva maailmanmestari Kanada teki huikean tempun, kun se nousi kolmen maalin takaa Ruotsia vastaan rinnalle ja ohi edeten mitalipeleihin. Toni Söderholmin Saksa joutui taipumaan Kari Jalosen Tshekin edessä. Tätä tulokset tarkoittavat Leijonien kannalta.

MM-kisojen puolivälierät polkaistiin käyntiin iltapäivällä Helsingissä ja Tampereella. Helsingissä nähtiin kahden suomalaisvalmentajan kohtaaminen, kun Toni Söderholmin Saksa ja Kari Jalosen Tshekki kohtasivat toisensa.

Saksa joutui taipumaan kovan Tshekin edessä lukemin 4-1. Tshekki tekee paluun mitalipeleihin yhden vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran se nähtiin mitalipeleissä vuonna 2019, kun se taipui pronssiottelussa Venäjälle. Vuonna 2020 MM-kisoja ei järjestetty koronapandemian vuoksi. Viime vuonna MM-kisoissa Tshekki putosi jatkosta puolivälierässä Leijonia vastaan.

Mainos:

Tampereen puolivälierässä vastakkain olivat Kanada ja Ruotsi. Kanadalle juotettiin katkeraa kalkkia, kun Ruotsi johti jo kahden erän jälkeen 3-0. Kanada oli kahdessa ensimmäisessä erässä todella tehoton, vaikka se loi paikkoja kuin liukuhihnalta.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitterissä.

Kolmannessa erässä Kanadan tehottomuudesta ei ollut enää tietoakaan. Kanada kavensi heti erän alussa tilanteeksi 3-1 ja tuli lopulta parin viimeisen minuutin aikana tasoihin. Tilanteessa 3-3 lähdettiin kohti jatkoaikaa. Jatkoajalla William Nylander passitettiin jäähylle ja tämän aikana Kanada iski. Drake Batherson pääsi laittamaan kiekon poikittaissyötöstä Ruotsin verkkoon ja Kanada nappasi voiton ja täten paikan mitalipeleissä.

https://twitter.com/HockeyNewsHub/status/1529854167203864576

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Tshekki ja Kanada jatkoon – tätä tulokset tarkoittavat Leijonien kannalta

Mikäli Suomi kaataa illalla Slovakian ja pelit jatkuvat välierissä, riippuu Leijonien tuleva vastustaja Sveitsin ja Yhdysvaltojen välisen puolivälierän tuloksesta. Mikäli Suomen lisäksi välieriin etenee Sveitsi, kohtaa Leijonat välierässä Kanadan. Mikäli Yhdysvallat onnistuu kaatamaan Sveitsin, on Suomen vastustaja mahdollisessa välierässä USA. Välieräparit muodostuvat alkulohkon jälkeen tehdyn rankingin perusteella. Leijonat oli alkulohkon jälkeen rankingissa toinen.