Ruotsi ja USA mässäilivät pronssiottelussa maaleilla – Yhdysvallat juotti Ruotsille katkeraa kalkkia jatkoajalla

Ruotsi - USA

Ruotsi ja USA kohtasivat toisensa U20 MM-kisojen pronssiottelussa. Taistelu kolmannesta sijasta äityi todelliseksi maalijuhlaksi, jossa pidemmän korren vei lopulta Yhdysvallat.

U20 MM-kisojen pronssiottelussa nähtiin kamppailu Ruotsi – USA. Ottelusta muodostui lopulta todellinen maalijuhla.

Ottelu alkoi USA:n komennossa, kun Logan Cooley vei joukkueensa 1-0 -johtoon ensimmäisillä minuuteilla. Lisäksi Ruotsille harmaita hiuksia aiheutti Fabian Lysellin saama ulosajo päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Yhdysvallat ei onnistunut kuitenkaan ylivoimasta huolimatta iskemään osumia Ruotsin verkkoon yhtä enempää ensimmäisessä erässä. Erätauolle lähdettiin USA:n 1-0 -johdossa.

Toisessa erässä maalihanat avattiin toden teolla. Joukkueet mättivät taululle hurjat yhdeksän osumaa, kun Ruotsi nappasi toisesta erästä erävoiton lukemin 5-4. Toiselle erätauolle lähdettiin siis tasatilanteessa 5-5.

Samanlaista ilotulitusta ei nähty enää kolmannessa erässä. Ensin Ruotsi iski maalin, kun Noah Östlund sai kiekon Yhdysvaltojen verkkoon. USA:n tasoitusmaalista vastasi Luke Hughes upealla suorituksellaan.

USA sai kiekon reilu minuutti ennen loppua verkkoon. Rutger McGroarty survoi kiekon väkisin ohi Ruotsin maalia vartioineen Carl Lindbohmin. Tuomaristo kävi katsomassa osuman videolta ja maali hyväksyttiin.

Juniorkronorna kampesi itsensä vielä kertaalleen tasoihin. Filip Bystedt pääsi puttaamaan kiekon takatolpalta tyhjään maaliin hieman onnekkaasti ja ottelu eteni jatkoajalle tilanteessa 7-7. Ruotsin tasoitusmaali syntyi vain 22 sekuntia ennen loppua.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Yhdysvallat juotti Ruotsille katkeraa kalkkia jatkoajalla, kun Chaz Lucius iski kiekon verkkoon ja USA:n pronssijuhlat olivat valmiina alkamaan. Luciuksen maali oli kolmas Ruotsin verkkoon pronssiottelussa.