Ensimmäiset semifinalistit selvillä – USA murskasi Slovakian

semifinalistit

Jääkiekon MM-kisojen ensimmäiset semifinalistit ovat selvillä. Iltapäivän otteluissa Sveitsi kohtasi Saksan ja USA ja Slovakia ottivat mittaa toisistaan.

Jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä Yhdysvallat antoi todellisen murskavaroituksen omassa ottelussaan. USA murskasi hyvin turnauksessa pelanneen Slovakian niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin ja eteni komeasti mitalipeleihin. Loppulukemiksi kirjattiin 6-1 USA:lle.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan IIHF:n Twitter-tililtä.

Yhdysvallat sai ottelussa kuitenkin jobinpostia, kun parikin pelaajaa tippui ottelusta loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi Brian Boylen keihästys kolmannessa erässä jäi tuomareilta huomaamatta ja on mahdollista, että tästä tilanteesta tullaan näkemään vielä jälkipyykkiä.

Sveitsi ja Saksa pelasivat tasaisen ottelun, jonka ratkaisua saatiin jännittää aivan loppuun asti. Ottelu eteni aina jatkoajalle saakka, kun Saksa onnistui Leon Gawanken maalilla tasoittamaan ottelun alle minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Jatkoajalla ei maaleja useista hyvistä paikoista huolimatta nähty. Näin toista semifinalistia lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta.

Rankkareilla pidemmän korren vei Saksa, joka onnistui viiden laukojan aikana kahdesti Sveitsin yhtä vastaan. Näin ollen toinen semifinalisti iltapäiväotteluista on Saksa.

Ennen päivän otteluita Sveitsi lukeutui yhdeksi mestarisuosikiksi. Saksalta oli kova temppu pudottaa Sveitsi tässä vaiheessa ja Saksalle kiekkomaana paikka mitalipeleissä on niin ikään todella kova.

Leijonat on tulessa kello 20:15 alkavassa ottelussa Tshekkiä vastaan. Katso Suomen kentälliset otteluun! Toinen iltaottelu pelataan Venäjän ja Kanadan välillä. Illan jälkeen on kaikki semifinalistit selvillä.

Suomen ja Tshekin välisen ottelun voittaja kohtaa joko Saksan tai Venäjän. Ennen puolivälieriä parhaaksi rankattu USA kohtaa Kanadan, mikäli Kanada etenee jatkoon. Jos Venäjä voittaa Kanadan, USA kohtaa Saksan riippumatta Suomen ja Tshekin välisestä ottelusta.