18 suomalaispelaajaa päättää kautensa NHL:n runkosarjaan – tässä Leijoniin tarjolla olevat miehet

Mikael Granlund San Jose Sharks

NHL:n runkosarja taputellaan päätökseen keskiviikkona, mutta jo nyt on selvää, että 18 suomalaispelaajan osalta kausi päättyy siihen.

Tiistain kierroksella itäisessä konferensissa nähtiin hurja päätöskierros, jonka myötä Washington Capitals jatkaa pelejään pudotuspeleissä, kun taas Detroit Red Wings, Pittsburgh Penguins sekä Philadelphia Flyers jäivät niukasti rannalle.

Idän puolella suomalaispelaajista NHL-kausi päättyi Montrealin Joel Armialla ja Jesse Ylönsellä, New Jerseyn Erik Haulalla, Buffalon Henri Jokiharjulla ja Ukko-Pekka Luukkosella, Ottawan Joonas Korpisalolla, Columbuksen Patrik Laineella ja Mikael Pyyhtiällä, Detroitin Olli Määtällä, Pittsburghin Valtteri Puustisella ja Jesse Puljujärvellä sekä Philadelphian Rasmus Ristolaisella.

Mainos:

Läntisessä konferensissa pudotuspelien ulkopuolelle jäivät San Josen Mikael Granlund, St. Louisin Kasperi Kapanen, Arizonan Matias Maccelli ja Juuso Välimäki, Seattlen Eeli Tolvanen sekä Anaheimin Urho Vaakanainen.

Vaikka lista onkin pitkä ja osittain varsin nimekäskin, ei Leijonien MM-kisajoukkueeseen ole sopimus- ja loukkaantumistilanteista huolimatta tarjolla käytännössä kuin Granlund, Maccelli, Määttä, Haula, Armia, Korpisalo ja Puljujärvi.

Luukkonen, Jokiharju, Välimäki, Tolvanen, Puustinen, Kapanen, Vaakanainen ja Ylönen puolestaan kuuluvat siihen joukkoon, jolla on sopimus katkolla.

Ristolainen on loukkaantunut, minkä lisäksi Leijonien GM Jere Lehtinen sanoi jo aiemmin, ettei Lainetta tulla näkemään Tshekin kisoissa.