Jääkiekkoliiton alaisiin otteluihin maskipakko – Liigassa ei vielä reagointia

Nuorten Leijonien otteluohjelma Nuoret Leijonat Suomen kentälliset Tyttöleijonat Pikkuleijonat Venäjä ja Valko-Venäjä Suomen jääkiekkoliitto Leijonien Suomen kentälliset miesten Nuoret Leijonat Venäjä - Suomi Jääkiekon MM-kisat Suomi - Venäjä Kanada - Ruotsi Nuoret Leijonat EHT Jääkiekkoliitto Leijonat koronatilanne

Suomen jääkiekkoliitto julkaisi tiedotteessaan perjantaina maskipakon kaikkiin liiton alaisiin otteluihin. Kotimainen pääsarja Liiga toimii erillään jääkiekkoliiton toiminnasta, joten Liigaa nämä ohjeistukset eivät koske. 

Suomessakin tehdään kaikkensa sen eteen, että koronaviruksesta huolimatta tapahtumia voitaisiin järjestää mahdollisimman turvallisesti ja normaalisti. Suomen jääkiekkoliitto tiedotti eilen ottavansa käyttöön maskipakon kaikissa liiton alaisissa sarjoissa ja otteluissa.

Ohjeistuksen mukaan seurojen on määrättävä ottelutapahtumiinsa ja harjoituksiin tuleville pelaajille, toimihenkilöille sekä katsojille maskipakko. Ohjeistus koskee 15 vuotta täyttäneitä, eikä maskin käyttöön velvoiteta pukukopissa, pelaajapenkillä eikä jäällä.

Mainos:

Lisäksi hallien kapasiteetista saa olla käytössä enintään 50%. Mikäli ohjeistuksia ei noudateta, voi seura joutua tekemään päätöksen siitä, että ottelutapahtumat ja harjoitukset järjestetään kokonaan ilman katsojia.

Jääkiekon SM-liiga toimii erillään Suomen jääkiekkoliiton ohjeistuksista, joten nämä eilen tulleet ohjeistukset eivät koske Liigaa.

On kuitenkin odotettavaa ja jopa todennäköistä, että myös Liiga reagoi meneillään olevan viikonlopun jälkeen jollain tavalla. Toistaiseksi Liigassa maskien käyttöön ottelutapahtumissa velvoittaa ainoastaan HIFK.

Lue myös: Connor McDavidilla todettiin koronavirustartunta