Leijonat hakee avausvoittoa lauantai-iltana Saksaa vastaan – näillä kentällisillä Saksan kaatoon

Suomen Leijonien kentälliset joukkue Leijonien kentälliset Harri Pesonen

Suomi hävisi perjantai-iltapäivän turnausavauksessa USA:lle lukemin 4-1. Lauantai-iltana Suomi hakee kisojen avausvoittoa Saksan kustannuksella. Suomen kentälliset illan otteluun on julkaistu.

Leijonat avasi MM-kisat perjantaina tappiollisesti, kun USA niisti Suomen lukemin 4-1. Leijonilla jäi perjantai-iltapäivästä paljon parannettavaa, mutta onneksi mahdollisuus otteiden parantamiseen tulee nopeasti heti lauantai-iltana.

Lauantai-iltana Tampereella vastaan asettuu Saksa. Myös Saksa avasi kisat osaltaan eilen perjantaina tappiolla. Ruotsi oli Tampereen iltaottelussa lopulta tiukan väännön jälkeen parempi lukemin 1-0.

Mainos:

Saksa näytti perjantaina, ettei sitä parane aliarvioida tippaakaan. Tämän puolesta puhuu myös Leijonien ja Saksan välinen historia MM-kisoissa. Edellisen viiden vuoden aikana joukkueet ovat kohdanneet neljästi. Saksa on voittanut kahdesti, Suomi niin ikään kahdesti. Otteluista vain yksi on päättynyt kahden maalin erolla (2019 Saksa voitti 4-2), mutta muuten kaikki neljästä kohtaamisesta on päättynyt yhden maalin erolla.

Vaikka pelataan vasta turnauksen toista ottelua, toimii lauantai-illan kamppailu jonkinlaisena vedenjakajana kummallekin joukkueelle. Leijonat voi heittää tappiolla hyvästit lohkovoiton tavoittelemiselle, Saksalla tappio tietäisi sitä, että lohkossa neljännen sijan välttäminen tulisi olemaan melko vaikeaa. Suomen kentälliset illan otteluun on julkaistu, voit katsoa ne alta.

Suomen kentälliset Saksaa vastaan

Maalivahti:
45 Jussi Olkinuora

Varamaalivahti:
33 Emil Larmi

1:
70 Teemu Hartikainen – 65 Sakari Manninen – 96 Mikko Rantanen
4 Mikko Lehtonen – 55 Atte Ohtamaa

2:
10 Joel Armia – 76 Jere Sallinen – 84 Kaapo Kakko
3 Olli Määttä – 50 Miika Koivisto

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 42 Kasperi Kapanen
52 Mikael Seppälä – 2 Ville Pokka

4:
29 Ahti Oksanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila
6 Niklas Friman – 23 Nikolas Matinpalo

Suomen ja Saksan välinen ottelu alkaa kello 20:20 ja ottelu on katsottavissa ilmaiseksi MTV3 -kanavalta. Kaikki MM-kisojen ottelut on katsottavissa maksullisen C More -palvelun kautta.