Yhdysvallat hiljensi kotiyleisön Tampereella – Leijonat kaatui tiukassa taistelussa

Yhdysvallat

Yhdysvallat nappasi avausvoiton MM-kisoissa kaatamalla turnauksen avausottelussa Tampereella Suomen. Leijonien kisa-avauksesta jää paljon petrattavaa.

Leijonien ja Yhdysvaltojen välinen turnauksen avausottelu alkoi Leijonien komennossa. Suomi pelasi erittäin hienon ensimmäisen erän, josta palkintona oli ottelun avausmaali ensimmäisen erän loppupuolella.

Suomi sahasi kiekon neliön keskellä päivystäneelle Teemu Hartikaiselle, joka ei paikasta erehtynyt. Syöttäjiksi maalin merkittiin Jere Sallinen ja Sakari Manninen.

Toisessa erässä kaukalossa näytti olevan vain yksi joukkue, Yhdysvallat. USA pelasi loistavan toisen erän, josta palkintona oli tasoitusmaali. Maalin Suomen verkkoon iski MM-kisojen ensikertalainen Cutter Gauthier.

Ottelun kolmannessa erässä Atte Ohtamaa tarjoili jäätävän taklauksen ja Suomi joutui alivoimalle. USA ei kuitenkaan ylivoimaansa onnistunut hyödyntämään, vaan iski hieman rangaistuksen päätyttyä kiekon ohi Emil Larmin ja siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Ottelun kolmas maali oli taidetta Yhdysvalloilta. Rocco Grimaldi tarjoili kiekon hyökkäyksestä harhautusten jälkeen Alex Tuchille, jolla oli helppo työ iskeä kiekko maaliin ohi tilanteesta sivuun jo harhautetun Larmin.

Suomi ei kolmannessa erässä alun muutamaa hyvää tekopaikkaa lukuun ottamatta meinannut päästä vaarallisille paikoille USA:n päässä Yhdysvaltojen puolustaessa omalla alueella vakuuttavasti. Kolmannessa erässä nähtiin kuitenkin vielä yksi maali, kun Yhdysvallat sai kiekon Suomen tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Yhdysvaltojen ja ottelun viimeisestä osumasta vastasi Alex Tuch iltapäivän toisella osumallaan.

Leijonille tulee paikka hakea avausvoittoa heti huomenna lauantaina, kun Suomi kohtaa Saksan. Ottelu alkaa kello 20:20.