Suomi aloittaa olympiaurakkansa Slovakiaa vastaan – kaatuuko Slovakia Leijonien käsittelyssä?

lohkot Suomi - Tanska Unkari - Suomi - Ranska Suomi Leijonat Suomen kentälliset lohkovoittoon Suomi - Iso-Britannia Leijonat Leijonien Suomen kentälliset Suomi - Venäjä Leijonien kentälliset Suomi - Slovakia Suomen kentälliset Leijonat finaaliin

Suomi ja Slovakia kohtaavat toisensa torstaina aamupäivästä Suomen aikaa. Leijonat lähtee olympiaurakan ensimmäiseen otteluun ennakkosuosikkina.

Pekingin olympialaiset saadaan käyntiin myös Leijonien osalta, kun torstaina on edessä avausottelu Slovakiaa vastaan. Tsekkaa Leijonien kentälliset aamupäivällä pelattavaan otteluun.

Jos twiitti ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Twitteristä.

Mainos:

Leijonien osalta murheita turnaukseen valmistumiseen on aiheuttanut eristykset Kiinassa. Ensin eristyksiin joutui varakapteeni Marko Anttila, sen jälkeen ykkösmaalivahti Jussi Olkinuora. Kumpikin on kuitenkin päässyt eristyksestä pois ja Suomen joukkue on päässyt harjoittelemaan keskiviikkona koko joukkueen voimin.

Vaikka Leijonilla onkin ollut omat haasteensa, on Suomi torstaina ennakkosuosikki, kun Slovakia asettuu kaukaloon Leijonia vastaan. Leijonien materiaali lukeutuu turnauksen vahvimpiin ja lisäksi Jukka Jalosen pelitapa ja taidot valmentajan tiedetään. Suomi on lohkonsa suurin ennakkosuosikki ja lukeutuu turnauksen voittajasuosikkeihin.

Jos Leijonat on lohkonsa suurin ennakkosuosikki, ei torstain vastustaja Slovakia ole materiaalinsa puolesta kärkitasoa. Lohkon toiseksi kovimmaksi joukkueeksi ennakkoon on arvioitu Ruotsi. Slovakia asettuu ennakkoon lohkossa kolmanneksi ennen Latviaa.

Slovakia selvitti tiensä olympialaisiin karsintojen kautta. Joukkueesta löytyy useampi Suomen kaukaloista tuttu pelaaja. Puolustaja Mario Grman edustaa HPK:a ja hyökkääjä Juraj Slafkovsky edustaa TPS:aa. Maalivahti Patrik Rybar on tuttu Kärpistä ja hyökkääjät Michal Kristof ja Kristian Pospisil ovat myös edustaneet urallaan Liiga-seuroja – heistä jälkimmäinen pelasi alkukaudestakin Rauman Lukossa.

Leijonien osalta harjoitusottelut ovat sujuneet tällä kaudella mallikkaasti, joten suomalaisten odotukset ovat syystäkin korkealla, kun Suomi torstaina kaukaloon luistelee.

Suomi – Slovakia alkaa Suomen aikaa torstaina 10. helmikuuta kello 10:40. Ottelu on katsottavissa ilmaiseksi televisiosta TV5 -kanavalta. Kaikki olympialaisten jääkiekko-ottelut voit katsoa Discovery+ -palvelusta.