Leijonat loppuotteluun! Yhdysvallat kaatui huikean taistelun jälkeen

Leijonien joukkue Karjala-turnaus Nuoret Leijonat Suomi - Yhdysvallat Leijonat Suomen kentälliset Pikkuleijonat Suomi - Latvia Suomen kentälliset Leijonien kokoonpano Leijonat Ville Pokka ja Oliwer Kaski

Leijonat kohtasi Yhdysvallat lauantaina iltapäivällä semifinaalissa. Ottelusta tuli odotetun tasainen, kun paikasta loppuottelussa väännettiin.

MM-kisojen ensimmäisessä välierässä kohtasivat Tampereen iltapäivässä Suomi ja Yhdysvallat. Ottelu alkoi Yhdysvaltojen komennossa, kun se nappasi johtoaseman itselleen vain noin minuutin pelin jälkeen. Maalinteon ottelussa aloitti puolustaja Nate Shcmidt.

Leijonat kampesi itsensä ensimmäisessä erässä kuitenkin tasoihin. Miro Heiskanen pääsi avaamaan kisoissa maalitilinsä makoisaan paikkaan, kun suomalaispuolustaja pääsi nousemaan kiekon kanssa viivalta ja iski kiekon rystylaukauksella upeasti Yhdysvaltojen maaliin. Lukemista 1-1 lähdettiin viettämään ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä Leijonat pääsi ensimmäistä kertaa tämän vuoden semifinaalissa johtoasemaan. Sakari Manninen iski kiekon vastustamattomasti ylähyllylle tarkalla ja terävällä laukauksella.

Toisessa erässä nähtiin vielä kaksi osumaa. Yhdysvaltojen Sean Farrell pääsi hiipimään vetopaikoille ja laukoi kiekon tarkasti ohi Jussi Olkinuoran.

Leijonat kuitenkin halusi viettämään toista erätaukoa johtoasemassa. Sami Vatanen teki paluun kokoonpanoon parin huilatun ottelun jälkeen ja pääsi heti myös nautiskelemaan maalinteosta. Vatanen vei Suomen 3-2 -johtoon ja tästä johdosta Leijonat ei enää ottelun kuluessa luopunut.

Kolmannessa erässä Suomi pääsi ensimmäistä kertaa ottelussa kahden maalin karkumatkalle. Joel Armia laukoi kiekon tarkasti Nate Schmidtin jalkojen välistä ja lopulta kiekko löysi tiensä aina verkkoon asti. Suomalaisyleisö pääsi tuulettamaan neljättä kertaa, kun Leijonat siirtyi 4-2 -johtoon.

USA haki ottelun loppuhetkillä tasoitusmaalia ilman maalivahtia. Se otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle, kun kolmatta erää oli jäljellä lähes neljä minuuttia. Riski kannatti, kun Yhdysvallat tuli maalin päähän. Kiekko pelattiin Suomen puolustuksen keskelle Adam Gaudettelle, joka laukoi kiekon Olkinuoran jalkojen välistä maaliin.

Yhdysvallat vyöryi viimeisten hetkien ajan päälle ja Suomi puolusti tiiviisti. USA pääsi pelaamaan lopusta noin parin minuutin ajan kuudella kenttäpelaajalla, mutta tasoitusta ei nähty. Leijonat nappasi huikean jännitysnäytelmän jälkeen 4-3 -voiton Yhdysvalloista ja eteni sunnuntaina pelattavaan loppuotteluun.

Suomi loppuotteluun – Yhdysvallat taistelee sunnuntaina pronssista

Leijonien voiton myötä Suomen urakka huipentuu kotikisoissa sunnuntaina loppuotteluun. Vastustaja selviää myöhemmin lauantaina, kun Kanada ja Tshekki kohtaavat toisensa toisessa semifinaalissa. Yhdysvaltojen matka jatkuu pronssiotteluun, jossa joukkue pääsee taistelemaan siitä himmeimmästä mitalista.

Tsekkaa MM-kisojen otteluohjelma ja tulokset kokonaisuudessaan!