MM-kisojen pudotuspelit käyntiin torstaina – näin ottelut ratkotaan tasatilanteissa

Suomi voitti MM-kultaa Tasatilanteessa

MM-kisojen pudotuspelit polkaistaan käyntiin huomenna torstaina. Otteluiden ratkaisemiseen tasatilanteessa on tullut muutoksia sitten alkulohkon.

Jääkiekon MM-kisoissa pudotuspelit saadaan käyntiin torstaina. Leijonat kohtaa Slovakian Tampereen iltaottelussa, taistelussa pääsystä mitalipeleihin.

MM-kisoissa vuosien varrella on nähty jopa mestaruuden ratkeamisia rangaistuslaukauksilla. Tätä tapaa on kritisoitu fanien toimesta runsaastikin. Tänä vuonna ottelun ratkaisemiseen tasatilanteessa on kuitenkin tullut muutos. Mestari tullaan ratkaisemaan pelaamalla.

Mainos:

IIHF:n sivujen mukaan sekä puolivälierissä, välierissä että pronssiottelussa pelataan kymmenen minuutin jatkoaika tilanteen ollessa tasan 60 minuutin jälkeen. Jatkoaika pelataan tuttuun tapaan äkkikuoleman periaatteella, eli ottelu päättyy jatkoajalla tehtyyn maaliin. Mikäli ratkaisua ei kymmenen minuutin jatkoajalla saada, on luvassa voittolaukauskilpailu. Jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan.

Myös finaalissa on 60 minuutin jälkeen luvassa jatkoaika, jos ratkaisua ei ennen sitä löydy. Myös finaalin jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan. Finaalissa poikkeuksena on kuitenkin se, että jatkoajan mitta on täysi erä, eli 20 minuuttia. Näitä 20 minuutin eriä pelataan ratkaisuun asti niin kauan, kunnes voittaja on selvillä.

Katso video: Kanada ja Ruotsi väänsivät 2017 tasatilanteessa rankkareille saakka

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan Youtubesta.