Tuomarointi muka vakavaa hommaa? Tuomarikameroihin tarttuu kaikenlaista – katso video!

tuomarit sääntöuudistus

Jääkiekon MM-kisat ovat tarjonneet jo kuuden kisapäivän aikana upeita hetkiä, komeita suorituksia ja ennen kaikkea isoja yllätyksiä. MM-kisojen tuomarit ovat pysyneet sivuosassa, eli ovat suorittaneet hyvin.

Tuomarit nähdään yleensä vakavina ja jopa hieman kuivina persoonina. Totuus on kuitenkin tarua ihmeellisempää, ainakin tämän tuomarikamerataltioinnin perusteella.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on jakanut Youtube-tilillään hauskan klipin, jossa on taltioituna reilun kolmen minuutin ajalta parhaita paloja kisoista tuomareiden näkövinkkelistä katsottuna. Videolle on taltioitunut myös ääninauha, joka kutkuttaa nauruhermoja oikeasta kohtaa.

Mainos:

Jos video ei näy laitteellasi voit katsoa sen suoraan täältä.

Tuomareista voidaan sanoa, että he ovat onnistuneet, jos heitä ei ottelun aikana huomaa. Tämä video kuitenkin osoittaa sen, että tuomareilla on ottelun kulkuun todella suuri merkitys – huomattavasti suurempi, kuin pelkästään kotituomareiden mielestä aina vihkoon vedetyt vihellykset.

Jääkiekon MM-kisat tarjoilivat kuudentena kisapäivänä tuttuun tapaan yllätyksiä. Muun muassa Iso-Britannia otti historiallisen voiton Valko-Venäjää vastaan.